Oris Dykarklockor: En Djupdykning i Divers Sixty-Five och Aquis Kollektionerna

Oris Diver

Introduktion: Oris är ett oberoende schweiziskt klockmärke som har vunnit respekt och uppskattning bland klockentusiaster världen över, särskilt för sina dykarklockor. I den här artikeln kommer vi att utforska Oris dykarklockor, med särskilt fokus på deras populära Divers Sixty-Five och Aquis kollektioner. Vi kommer att dyka djupt in i deras historia, tekniska innovationer och designelement som gör dessa klockor så attraktiva för klockälskare. Så sätt dig bekvämt och följ med på vår resa genom Oris fascinerande värld av dykarklockor.

Del 1: Oris - Historien bakom Märket Oris grundades 1904 av Paul Cattin och Georges Christian i staden Hölstein, Schweiz. Företaget har en lång och imponerande historia inom klocktillverkning, och har genom åren utvecklat ett starkt rykte för sina högkvalitativa, funktionella och prisvärda klockor. En av de mest kända klockkategorierna som Oris är känt för är deras dykarklockor, som först introducerades på 1960-talet och har fortsatt att utvecklas och förbättras sedan dess.

Oris grundare

Del 2: Oris Divers Sixty-Five - En Hyllning till Klassisk Dykdesign Oris Divers Sixty-Five-kollektionen lanserades 2015 som en hyllning till märkets första dykarklocka från 1965. Dessa klockor kombinerar vintageinspirerad design med modern teknik och material, vilket skapar en perfekt balans mellan gammalt och nytt. Divers Sixty-Five-kollektionen har fått mycket beröm för sin autentiska och tidlösa estetik, vilket har bidragit till dess popularitet bland klockälskare.

Designen av Divers Sixty-Five-kollektionen återspeglar den klassiska dykarklockan från 1960-talet, med funktioner som en slående kontrast mellan den svarta urtavlan och de ljusa timmarkörerna och visarna, som är belagda med Super-LumiNova för optimal läsbarhet under vatten. Boetten och armbanden är tillverkade av rostfritt stål, och vissa modeller har även en snygg bronsinläggning. Divers Sixty-Five-kollektionen erbjuder också ett brett utbud av storlekar, färger och bandalternativ, vilket gör det enkelt att hitta en klocka som passar varje individuell smak och stil.

När det gäller tekniska specifikationer, är Divers Sixty-Five utrustade med automatiska urverk från Sellita, vilka är kända för sin pålitlighet och noggrannhet. Klockorna har också en vattentäthet på 100 meter, vilket gör dem lämpliga för både rekreation och professionell dykning. Dessutom är boetterna utrustade med en vridbar dykring för att mäta dyktider, en viktig funktion för dykarklockor.

Oris Divers Sixty-Five

Del 3: Oris Aquis - Funktionell och Modern Dykarklocka Oris Aquis-kollektionen är en annan populär serie av dykarklockor från märket, känd för sin moderna design och funktionella egenskaper. Aquis-kollektionen introducerades 2011 och har sedan dess blivit en favorit bland klockentusiaster och professionella dykare tack vare dess imponerande tekniska specifikationer och estetiska attraktion.

Designmässigt skiljer sig Aquis från Divers Sixty-Five genom sina mer moderna och djärva linjer. Klockorna i Aquis-serien har en robust och sportig känsla, med en distinkt boett och integrerade band som skapar en enhetlig och strömlinjeformad look. Aquis-kollektionen erbjuder också en mängd olika storlekar, färger och material, inklusive keramik och titan, vilket ger kunderna ett brett utbud av alternativ att välja mellan.

På den tekniska sidan erbjuder Aquis-kollektionen en imponerande vattentäthet på upp till 300 eller 500 meter, beroende på modell. Detta gör dem lämpliga för både amatör- och professionella dykare som kräver en pålitlig klocka för dykning på djupt vatten. Aquis-modellerna drivs också av automatiska urverk från Sellita och ETA, och erbjuder en mängd funktioner såsom datumvisning, dykarkronograf och GMT-funktioner.

Oris Aquis

Del 4: Oris Aquis Caliber 400 - En Revolutionerande Nyhet Oris fortsätter att imponera på klockvärlden med sitt senaste tillskott till Aquis-familjen, Oris Aquis Caliber 400. Lanserad 2020, representerar denna modell en betydande milstolpe för Oris, eftersom den presenterar märkets helt nya och revolutionerande in-house urverk, Caliber 400.

Caliber 400 är resultatet av flera års forskning och utveckling och erbjuder en rad imponerande funktioner och prestanda som sätter den i en klass för sig. Den har en imponerande kraftreserv på 120 timmar (5 dagar), vilket är betydligt längre än de flesta standardautomatiska urverk på marknaden. Dessutom är Caliber 400 mycket motståndskraftig mot magnetism, med en tolerans på upp till 2 250 gauss, vilket gör den idealisk för dykare och professionella som arbetar i magnetiska miljöer.

Designmässigt är Oris Aquis Caliber 400 en naturlig förlängning av den befintliga Aquis-kollektionen, med en modern och sportig look som passar både till vardags och vid äventyr under vatten. Boetten är tillverkad av rostfritt stål och är vattentät upp till 300 meter, och har en transparent baklock som ger en inblick i det imponerande Caliber 400-urverket.

Oris Aquis Caliber 400 har snabbt blivit en favorit bland klockentusiaster och dykare, tack vare dess enastående prestanda och innovativa in-house urverk. Det är ytterligare ett bevis på Oris förmåga att producera högkvalitativa och funktionella dykarklockor som fortsätter att imponera och inspirera.

Oris Aquis Caliber 400

Del 5: Oris Aquis Föregångare - Oris TT1 och BC3 Innan Aquis introducerades 2011 fanns det två andra viktiga dykarklockor i Oris sortiment: Oris TT1 och Oris BC3. Dessa modeller lade grunden för den moderna Aquis-kollektionen och bidrog till att stärka märkets rykte inom dykarklockor.

Oris TT1 lanserades på 2000-talet och var en sportig och robust dykarklocka med en vattentäthet på upp till 300 meter. TT1-modellerna kännetecknades av sina kraftiga boetter och distinkta kronskydd, vilket gav dem en djärv och maskulin look. TT1-serien innehöll också flera funktioner som var populära bland dykare, såsom en heliumventil och en vridbar dykring.

Oris TT1

Oris BC3-serien, å andra sidan, var en kollektion av pilotinspirerade klockor med dykarklockfunktioner. BC3-modellerna hade en mer subtil och klassisk design än TT1, men erbjudande ändå imponerande vattentäthet och robust konstruktion som gjorde dem lämpliga för dykning.

Oris BC3

Sammanfattning: Oris Divers Sixty-Five och Aquis-kollektionerna är bevis på märkets långa och stolta historia av att producera utmärkta dykarklockor. Med deras perfekta balans mellan stil, funktionalitet och tekniska innovationer är dessa klockor omtyckta av klockentusiaster och dykare över hela världen. Dessutom har lanseringen av Oris Aquis Caliber 400 förstärkt märkets rykte för innovation och prestanda, och erbjuder en ny generation av dykarklockor för de mest krävande användarna. Oavsett om du är en erfaren dykare eller en klockentusiast som uppskattar kvalitet och stil, har Oris dykarklockor något att erbjuda för alla smaker och behov.