I den moderna eran av begränsade upplagor och konstanta nya lanseringar inom klockvärlden står många märken inför utmaningen att balansera exklusivitet med bred appell. Det är en balansgång mellan att skapa unika teman som tilltalar entusiaster och samtidigt erbjuda något som kan nå ut till en bredare publik. En klocka som exemplifierar denna konst är Oris Hank Aaron Limited Edition. Med en tidlös sportig färgpalett och en klassiskt elegant design skapar den en stark koppling till basebollens värld och dess hjälte, även för dem som aldrig följt spelet.

Oris Hank Aaron Limited Edition är mer än bara en klocka - den bär på basebollens arv och hyllar en ikon. Med en elegant design som samtidigt förmedlar sportens anda, skapar denna klocka en unik koppling mellan tid och tradition. Det är en påminnelse om en tid då baseboll inte bara var ett spel, utan en livsstil som präglade en hel nation.

Precision i Design och Hyllning: Oris Hank Aaron Limited Editions Mästerliga Detaljer

Grunden till Oris Hank Aaron Limited Editions framgång börjar med dess subtila touch. Mekaniskt sett delar den mycket med den välkända Oris Big Crown Pointer Date-modellen, och detta återspeglas i dess 40 mm breda boett i rostfritt stål. De långa och smidigt avsmalnande hornen, den smala polerade boettprofilen och den karakteristiska smala myntkantade ramen är alla signaturdrag hos Big Crown Pointer Date, och i denna begränsade utgåva är de utförda med precision. Det är en design som balanserar på gränsen mellan atletisk och klassisk elegans, med en subtilt pilotinspirerad känsla på handleden som kontrasteras av den polerade ramens dekorativa utseende. Kort sagt, det är en klocka som passar in i olika sammanhang och på olika handleder, och de begränsade detaljerna som Oris har lagt till ändrar inte på den aspekten. Dessa detaljer återfinns på boettbaksidan där Oris har inkluderat en smidig, vackert polerad gravyr av "Hammerin'" Hank Aaron i mitten av sin karakteristiska korsgreppssving. Liksom den vanliga Big Crown Pointer Date har Oris Hank Aaron Limited Edition en vattentäthet på upp till 50 meter.


Oris Hank Aaron Limited Edition tar oss med på en tidsresa tillbaka till en era då basebollens hjältar stod i rampljuset och fängslade nationen med sina bedrifter. Denna klocka är mer än bara ett tidsmätande instrument – den är en port till en svunnen tid av passion, mod och samhörighet. Genom att kombinera sofistikerad design med en djupgående hyllning till en sportlegendar, skapar Oris en unik upplevelse som går bortom att bara visa tiden.

Tänk dig att du bär denna klocka och reser tillbaka till en basebollarena fylld av jubel och spänning. Du kan nästan höra publiken brusa när Hank Aaron stiger upp till slagplattan med beslutsamheten att överträffa sina gränser. Oris Hank Aaron Limited Edition är som en tidskapsel som låter oss återuppleva ögonblick som har format sportens historia.

Med endast 2 297 exemplar tillgängliga världen över blir denna klocka en sällsynt skatt som bär på en historia om kamp och seger. Dess begränsade upplaga förstärker dess värde och gör den till ett eftertraktat föremål för samlare och entusiaster. Varje gång någon bär denna klocka, bär de också på en del av basebollens episka saga och en påminnelse om att möjligheter är obegränsade när man har passion och målmedvetenhet.

Oris Hank Aaron Limited Edition är inte bara en klocka – den är en port till det förflutna, en hyllning till framstående prestationer och en påminnelse om att våra hjältar lever vidare i våra berättelser och vårt medvetande. Genom att förena design och känsla, har Oris skapat en klocka som inte bara mäter tiden, utan också väcker liv i historier och minnen som har format vår värld.

 

Urtavlan på Oris Hank Aaron Limited Edition följer det klassiska designarvet från Big Crown Pointer Date. Den runda arabiska timmesiffrorna från 1930-talet, de katedralformade visarna och den ikoniska datumpilen komplikationen samspelar väl med den amerikanska basebollens tidlösa stil. Det är en harmonisk förening som förstärker den klassiskt amerikanska stilen med en opalvit bas, mörkblå siffror och skala samt diskreta röda detaljer. 


Färgkombinationen för tankarna till varma sommarkvällar och firandet av 4 juli. Samtidigt är den tillräckligt diskret och flexibel för att passa in i olika situationer, oavsett om det är på en basebollarena eller någon annanstans. Dock väcker datumpilen några intressanta frågor kring layouten. Genom att ägna en bred ytterring runt urtavlan enbart åt datumnummer kan det visuellt klämma åt resten av urtavlans layout, vilket ibland gör att urtavlan kan kännas för liten för boetten.


Inuti Oris Hank Aaron Limited Edition tickar Oris Caliber 754, en automatisk rörelse baserad på Sellita. Även om Caliber 754 har varit en stabil komponent i Big Crown Pointer Date-kollektionen, börjar den visa tecken på ålder. Med en kraftreserv på 38 timmar och en takt på 28 800 bph ligger den något lågt jämfört med dagens kraftfulla rörelser och in-house kalibrar. 


Trots det är pålitligheten och enkelheten i dessa rörelser viktiga aspekter som inte bör förbises. Oris avslutar Hank Aaron Limited Edition med ett djupt marinblått läderarmband. Det dubbelstickade vita sömmar som påminner om en klassisk basebollhandske ger armbandet en unik karaktär och textur. Oris inkluderar även ett rött, vitt och blått NATO-armband med Hank Aaron Limited Edition, även om detta inte var med i vårt recensionsexemplar.

Oris Hank Aaron Limited Edition: En Oöverträffad Förening av Design och Betydelse

Medan många begränsade utgåvor med specifika teman kan ha svårt att nå ut bortom sina nischer, lyckas den nya Oris Hank Aaron Limited Edition skapa något med en vidsträckt appell. Den kombinerar en stilig och klassiskt sportig tolkning av en av sina kärndesigner med en mångsidig och attraktiv färgpalett. Med endast 2 297 exemplar tillgängliga blir Oris Hank Aaron Limited Edition en eftertraktad skatt för samlare och sportentusiaster. Klockan finns nu tillgänglig genom auktoriserade återförsäljare och har ett rekommenderat pris på 26 400 SEK. Upptäck denna exklusiva klocka och förena dig med en hyllning till en av basebollens största legender.

 • Tillverkare: Oris
 • Modell: Big Crown Pointer Date
 • Dam / Herr: Herrklocka
 • Glas: Safirglas med antireflexbehandling
 • Urtavla: Vit
 • Diameter: 40 mm
 • Boett: Rostfritt stål
 • Boett färg: Silver
 • Armband: Läder & Nato
 • Armband färg: Blått läder, Flerfärgat Nato
 • Vattentät: Klassificerad som 5 BAR (vattenspray/regn)
 • Urverk: Automatiskt, Oris 754 Calibre
 • Datumfunktion: Ja
 • Limiterad: Ja