Tissot klockor - En resa genom tid och tradition


Tissot är ett varumärke som kombinerar tradition med innovation och erbjuder något för alla, oavsett smak och budget. I denna artikel kommer vi att utforska Tissot klockors rika historia och varumärkets mest populära modeller, inklusive PRX, Seastar, T-Touch och kultklassikern Rock Watch. Följ med på en spännande resa genom tid och tradition.


Tissots rika historia

Grundandet och tidiga år 

Tissot grundades 1853 av Charles-Félicien Tissot och hans son Charles-Émile i den schweiziska staden Le Locle. Företaget började som en kommersiell verksamhet som tillverkade fickur med två händer och snabbt expanderade till att inkludera armbandsur i sortimentet. Tissot var en pionjär inom klockindustrin och strävade efter att erbjuda högkvalitativa produkter till sina kunder.

Tissot's internationella expansion och innovation 


Under det tidiga 1900-talet expanderade Tissot globalt och blev kända för sin innovation. De var bland de första att erbjuda armbandsur för både män och kvinnor, vilket hjälpte till att forma klockindustrin som vi känner den idag. År 1917 lanserade de sin första serie armbandsur, vilket var banbrytande för den tiden. Tissot fortsatte att bryta ny mark med lanseringen av den första antimagnetiska klockan, Tissot Antimagnetique, 1930.


Tissot har även en lång tradition av att samarbeta med idrottsevenemang och idrottare. De har varit officiella tidtagare för många internationella sportevenemang, inklusive Tour de France, MotoGP och FIBA Basketball World Cup. Denna koppling till sport har hjälpt Tissot att bygga upp sitt rykte som ett pålitligt och högkvalitativt varumärke.

Kultklassikern: Tissot Rock Watch1985 lanserade Tissot den unika och ikoniska Rock Watch, en klocka med en boett gjord av schweizisk alpsten. Denna klocka blev snabbt en kultklassiker och en symbol för varumärkets innovation och kreativitet. 


Rock Watch representerade en ny era för Tissot, som visade att de kunde tänka utanför boxen och erbjuda sina kunder något verkligt originellt. Klockan blev populär över hela världen och visade att Tissot kunde kombinera traditionellt hantverk med modern design och material. Rock Watch fortsätter att vara en eftertraktad klocka för samlare och entusiaster som uppskattar dess unika konstruktion och stil.

Tissot PRX – Historia och dess påverkan på varumärket


PRX – En klassiker återföds

Tissot PRX är en ikonisk modell som först lanserades på 1970-talet och nyligen återintroducerats för att fira sin långa och stolta historia. PRX står för "Precise Robust" och det romerska siffrorna "X", vilket betyder tio – en hänvisning till klockans vattentäthet på 100 meter. Den ursprungliga PRX-modellen var en sportig men ändå elegant klocka, känd för sin integrerade armband och distinkta urtavla.


PRX i nutid – Ett lyft för Tissot

Tissot PRX återlanserades 2021 och har fått en modern twist samtidigt som den behåller sin klassiska och tidlösa design. Den nya PRX-kollektionen har fått mycket uppmärksamhet i klockvärlden, inte bara för att den väcker nostalgi bland klockälskare, utan också för att den erbjuder en perfekt balans mellan sportighet och elegans. Den moderna PRX-kollektionen finns tillgänglig i flera olika varianter, inklusive stål, guldpläterad och tålig PVD-behandling, vilket gör det möjligt för kunder att hitta den perfekta modellen för deras smak och stil.


PRX har blivit en av Tissots mest populära och omtalade klockor, vilket bidragit till att lyfta Tissots status i klockvärlden. Den moderna PRX-kollektionen har visat att Tissot kan kombinera sin långa historia och traditioner med modern design och teknik, vilket är något som klockentusiaster verkligen uppskattar. Den nya PRX-kollektionen har även fått positiv kritik för sina schweiziska urverk, höga kvalitet och överkomliga priser, vilket gör den till ett utmärkt val för den som söker en elegant och sportig klocka med schweiziskt arv och pålitlighet.


Den moderna PRX-kollektionens framgång har återigen bevisat Tissots förmåga att förnya sig och skapa klockor som fångar både klockälskares hjärtan och den bredare allmänhetens uppmärksamhet. Tissots PRX är mer än bara en vacker klocka – den är också en symbol för företagets engagemang för innovation, kvalitet och tradition.

Tissot i framtiden


Med sin långa och rika historia av innovation och tradition är Tissot väl rustade för att möta de utmaningar som klockindustrin står inför i framtiden. Företaget kommer säkerligen att fortsätta att utforska nya tekniker och material för att förbättra sina klockor och erbjuda kunderna ännu mer pålitlighet, prestanda och stil. Som en del av Swatch Group, världens största klocktillverkare och distributör, har Tissot tillgång till en mängd resurser och expertis som gör det möjligt för dem att fortsätta vara en ledande aktör inom klockindustrin.


Tissot klockor har alltid varit synonymt med innovation, kvalitet och design. Genom att erbjuda en mängd olika modeller och stilar, från kultklassiker som Rock Watch till moderna favoriter som PRX, Seastar och T-Touch, fortsätter Tissot att fascinera och inspirera klockälskare över hela världen. Med sin långa historia av tekniska prestationer och framgångsrika samarbeten, både inom idrott och kultur, är det tydligt att Tissot kommer att fortsätta att vara en ledande aktör inom klockindustrin under många år framöver.


När vi summerar Tissots resa, från deras tidiga början i Le Locle, Schweiz, till deras nuvarande ställning som en av världens mest respekterade och uppskattade klockmärken, är det tydligt att Tissot är mer än bara en klocktillverkare – de är en kärlekshistoria mellan tradition och innovation.


Genom att konstant förena sina schweiziska rötter och hantverkstraditioner med ny teknik och modern design har Tissot skapat en imponerande portfölj av klockor som sträcker sig över olika stilar och smaker. Från klassiker som Rock Watch och PRX till tekniska mästerverk som T-Touch och Seastar, fortsätter Tissot att fascinera och inspirera klockentusiaster över hela världen.


Med en stark och stabil grund i det förflutna och ett öga på framtiden kommer Tissot utan tvekan att fortsätta att förnya sig och stärka sin position som en ledande aktör inom klockindustrin. Oavsett om du är en inbiten klockälskare eller bara nyfiken på vad Tissot har att erbjuda, är det en sak som är säker – Tissot kommer att fortsätta att skapa klockor som berör hjärtat och står emot tidens prövningar.