Certinas historia och hur de har innoverat klockvärlden

Certina är en Schweizisk klocktillverkare som har gjort sig kända för sina högkvalitativa och innovativa klockor sedan företaget grundades 1888 i Grenchen, Schweiz. Certina har sedan dess varit en ledande tillverkare av klockor, med en stark tradition av kvalitet och innovation. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Certinas historia och hur de har bidragit till att förändra klockvärlden genom åren.

Grundande och tidig historia

Certina grundades 1888 av bröderna Adolf och Alfred Kurth i Grenchen, Schweiz. Företaget fick snabbt ett gott rykte för sina högkvalitativa klockor och var bland de första att använda rubiner i urverk. Certina fick också tidigt rykte om att tillverka tåliga klockor som klarade av svåra förhållanden, vilket gjorde dem populära bland äventyrare och utomhusentusiaster.

Under 1920- och 30-talet expanderade Certina internationellt och öppnade fabriker i andra länder. Företaget fortsatte att experimentera med nya material och tekniker för att förbättra klockornas kvalitet och prestanda.

DS konceptet

Under 1960-talet introducerade Certina sitt DS koncept (Double Security), som var ett innovativt system som ökade klockornas tålighet och pålitlighet. DS konceptet bestod av flera element som skyddade klockan mot slag, vatten och temperaturförändringar. Detta gjorde Certinas klockor populära bland professionella dykare, bergsbestigare och andra äventyrare.

Certina fortsatte att utveckla DS konceptet under 1970- och 80-talet och införde nya tekniker och material för att öka klockornas prestanda. Under denna period blev Certina också en officiell partner till det schweiziska ishockeylandslaget och försåg dem med sina tåliga klockor.

Certina DS Concept

Innovationer under 2000-talet

Under 2000-talet fortsatte Certina att innovativ klockvärlden och införde nya tekniker och material för att öka klockornas prestanda och användbarhet. Certina införde en ny tuff keramisk yta på klockornas bezel, vilket gjorde dem mer reptåliga och tåliga mot slitage.

Certina fortsatte också att utveckla DS konceptet och införde nya tekniker som skyddade klockan mot magnetiska fält och stötar. Certina införde också nya modellserier, såsom DS Action Diver, som var en kraftfull dykklocka med hög prestanda och innovativa funktioner.

Certina har också varit en pionjär inom smarta klockor och införde 201

6 sin första smarta klocka, Certina DS Podium Connected. Denna smarta klocka var utrustad med Bluetooth-teknik som gjorde det möjligt att ansluta till en smartphone för att visa meddelanden och samtal, samt ge tillgång till andra smarta funktioner.

Certina har också fortsatt att arbeta med innovativ teknik för att göra klockor mer användbara och tillgängliga. De har introducerat nya funktioner som solcellsdriven teknologi och GPS-positionering i sina klockor, vilket gör dem ännu mer praktiska för äventyrare och utomhusentusiaster.

Populära modellserier

Certina har flera populära modellserier som har blivit ikoniska på marknaden. Här är några av de mest populära modellerna:

  • DS Action Diver: Certinas kraftfulla dykklocka som är utformad för att klara tuffa förhållanden under vattnet. Den är utrustad med en roterande dykring, hög synlighet under vattnet, och är vattentät upp till 300 meter.

  • DS-2: En tålig klocka som är utformad för att klara tuffa förhållanden, med en robust design och innovativ teknik för att skydda klockan mot stötar och slag.

  • DS-8 Lady: En elegant damklocka med en elegant design och högkvalitativa material som safirglas och rostfritt stål.

  • DS-1: En klassisk och stilren klocka som är utformad för att passa till alla tillfällen. DS-1 är en tidlös klocka med högkvalitativa material och innovativ teknik som gör den praktisk och användbar.

Sammanfattning

Certina är en klocktillverkare med en lång och imponerande historia av högkvalitativa klockor och innovativ teknik. Genom åren har Certina fortsatt att förbättra och utveckla sin teknik för att göra klockorna mer användbara och praktiska för äventyrare och utomhusentusiaster.

Med sin robusta design, tåliga material och innovativa teknik, är Certina klockor idealiska för sport- och utomhusaktiviteter, men också för vardagligt bruk. Certinas popularitet och anseende som en klocktillverkare av hög kvalitet och innovativ teknik har gjort dem till en ledande klocktillverkare på marknaden.

Ds Action Diver Titanium