Oris Aquis

Oris Aquis är en av de mest kända dykarklockorna på marknaden, och dess popularitet sträcker sig över decennier. Den ursprungliga Oris Aquis-modellen släpptes först under 1960-talet, och dessutom har den genomgått flera förändringar och uppdateringar genom åren. I den här artikeln kommer vi att utforska historien bakom Oris Aquis och dess olika modeller.

Oris historia

Oris är ett schweiziskt klockmärke som grundades 1904 av Paul Cattin och Georges Christian. Märket är känt för sina högkvalitativa och innovativa klockor, vilka är särskilt populära bland dykare och klockentusiaster. Oris Aquis är en symbol för märkets kvalitet och innovation och har varit en favorit bland dykare i många år.

Dykarklockor från Oris

Den första dykarmodellen från Oris dök upp på marknaden under 1960-talet och kallades Oris Diver Sixty-Five. Den hade en vattentäthet på 100 meter och var utrustad med en svart urtavla och lysande timmarkörer. Oris Diver Sixty-Five blev snabbt populär bland dykare och klockentusiaster på grund av dess tillförlitlighet, stil och prestanda.

I takt med att tekniken och dykningens krav utvecklades, så tog Oris fram Aquis-serien. Genom åren har Oris fortsatt att förbättra och utveckla Aquis-kollektionen genom att erbjuda olika modeller med förbättrad vattentäthet, materialval och funktioner. Idag finns det flera Aquis-modeller att välja mellan, alla designade för att möta olika dykares behov och smaker.

En av de mest populära och ikoniska modellerna i Aquis-serien är Oris Aquis Date. Den har en vattentäthet på 300 meter och är utrustad med en automatisk rörelse som ger 38 timmars gångreserv. Aquis Date-modellen har en roterbar dykring, en datavisor och en safirglas som skyddar urtavlan mot repor och stötar.

Oris Aquis GMT Date är en annan populär modell inom Aquis-serien, särskilt för dykare som reser mycket och behöver hålla koll på flera tidszoner samtidigt. Denna modell har en 24-timmars GMT-skala och en fjärde visare som kan ställas in för att visa en andra tidzon. Den har också en vattentäthet på 300 meter, vilket gör den till en utmärkt klocka för både dykning och resande.

Oris Aquis Titan är en klocka med kraftfulla prestanda och en lätt känsla på handleden tack vare dess titanboett och armband. Titan är ett starkt och lätt material som är mycket motståndskraftigt mot korrosion, vilket gör det perfekt för en dykarklocka. Aquis Titan har en vattentäthet på 500 meter och är utrustad med en heliumventil för att säkerställa korrekt tryckutjämning vid dykning till större djup.

Utöver de ovannämnda modellerna finns det flera andra varianter av Oris Aquis, alla med sina unika egenskaper och design. Oavsett vilken modell du väljer kan du vara säker på att du får en pålitlig, högkvalitativ och ikonisk dykarklocka som kommer att vara en trogen följeslagare både under och över vattnet.

Slutligen har Oris Aquis-serien blivit synonym med kvalitet, prestanda och stil inom dykarklockor. Med en lång historia av innovation och tekniska framsteg fortsätter Oris att imponera på klockentusiaster och dykare världen över.

Förutom de tekniska egenskaperna och den ikoniska designen är Oris Aquis-serien också känd för sin hållbarhet och miljömedvetenhet. Oris har lanserat flera specialutgåvor av Aquis-klockor för att stödja marina bevarandeprojekt och höja medvetenheten om vikten av att skydda våra hav och dess invånare. Exempel på sådana samarbeten inkluderar Oris Aquis Staghorn-restaureringsprojektet och Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition.

Oris Aquis-kollektionen erbjuder något för alla dykare och klockentusiaster, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare som söker en tillförlitlig och högpresterande dykarklocka. Med en Oris Aquis på din handled kan du vara säker på att du har en klocka som inte bara ser bra ut, utan som faktiskt levererar det den lovar!