Certina DS-7 – En Tidslös Resa från 1970-talet till Modern Tid

Den nya Certina DS-7 är ett utmärkt exempel på hur klassiska designinfluenser kan återuppstå i en modern form. Med en stark förankring i 1970-talets estetiska traditioner erbjuder DS-7 en nostalgisk resa till en tid då klockdesign präglades av enkelhet, skarpa linjer och funktionella detaljer. Men detta är inte enbart en återblick på forna tider; DS-7 är fullständigt moderniserad och anpassad för dagens användare, med avancerad teknik och material som gör den till en idealisk klocka för den moderna mannen.


Den här artikeln utforskar alla aspekter av DS-7 och varför den är en av de mest spännande nyheterna på marknaden just nu. Oavsett om du är en klockentusiast, en historisk klockälskare eller bara söker efter en sportig och robust detalj på handleden, har Certina DS-7 något för alla.

En Tydlig Hyllning till 1970-talet

Certina har alltid varit kända för att kombinera teknisk innovation med stilren design. DS-7 är inget undantag och visar tydligt hur Certina hämtar inspiration från sin rika historia. Med en design som direkt för tankarna till 1970-talets klockor, har DS-7 en boett med rena linjer, klara proportioner och ett utseende som förkroppsligar den tidens minimalistiska estetik.


Boetten är tillverkad i rostfritt stål eller titan, och denna materialval tillför både hållbarhet och en lätt känsla. Modellen finns tillgänglig med blå och grön urtavla i rostfritt stål, samt en version med svart urtavla i titan – en variant som ger ett robust och tekniskt utseende. Den eleganta men samtidigt sportiga designen gör DS-7 till en mångsidig accessoar som passar till både vardagsbruk och mer formella tillfällen.


Modern Teknik möter Klassisk Stil


Trots sina vintageinspirerade designelement är DS-7 fullmatad med modern teknik. Certina har använt ETA F06.412 som är ett schweiziskt quartzurverk med hög precision. Detta urverk har en EOL-funktion (End of Life) som indikerar när batteriet börjar ta slut, vilket är en ovärderlig funktion för att undvika att oväntat stå utan tidhållning. 


Quartzurverk är kända för sin precision och kräver mycket mindre underhåll än mekaniska urverk, vilket gör DS-7 till ett praktiskt val för den som vill ha en klocka som kombinerar stil med användarvänlighet. Även om quartzversionen står i fokus här, erbjuder Certina även en modell med Powermatic 80 , ett automatverk som ger en imponerande gångreserv på 80 timmar, perfekt för den som föredrar mekaniska klockor.

En Bekväm och Flexibel Detalj

Komfort är alltid en viktig faktor vid valet av klocka, och Certina har verkligen tänkt på detta när de designade DS-7. Boettens diameter på 39 mm och höjden på 9,72 mm ger en perfekt balans mellan närvaro och diskretion på handleden. Den slimmade profilen gör den bekväm att bära under långa perioder och passar även under skjortmanschetter vid mer formella tillfällen.

DS-7 erbjuder också valmöjligheter när det gäller armband. Du kan välja mellan ett klassiskt armband i rostfritt stål eller titan, vilket gör att klockan både känns robust och elegant. Certinas snabbupplåsningsteknik gör det enkelt att byta armband själv, vilket ger en extra flexibilitet för den som vill ändra stil beroende på tillfälle.


Färgval och Designmöjligheter

En av de mest tilltalande aspekterna med Certina DS-7 är de olika färgvalen för urtavlan. För den som väljer rostfritt stål finns det både blå och grön urtavla , medan titanmodellen har en klassiskt elegant svart urtavla . Alla färgval är stilrena och sportiga, vilket ger klockan ett modernt uttryck samtidigt som den behåller sina rötter i klassisk klockdesign.

De tydliga punkter och streckindexen gör att klockan är lätt att avläsa, och datumfunktionen ger extra praktisk funktionalitet. Designen är ren och minimalistisk, med en enkelhet som framhäver klockans sofistikerade och moderna karaktär.

Certinas Legacy – Innovation och Tradition i Ett

Certina har en lång historia av att kombinera teknisk innovation med en passion för klocktillverkning. Märket är känt för sitt DS-koncept (Double Security) som har varit en central del av deras klockor sedan 1950-talet. DS-7 är inget undantag och erbjuder samma pålitlighet och hållbarhet som alltid har varit synonymt med Certinas namn.

Den moderna Certina DS-7 är en värdig efterföljare till de klassiska modellerna från 1970-talet, men med alla fördelarna av modern teknik och material. Kombinationen av rostfritt stål 316L eller titan , safirglas och schweizisk tillverkning garanterar att Certina DS-7 inte bara är en modeaccessoar, utan också en investering i kvalitet och precision.


Sammanfattning

Certina DS-7 är en klocka som förenar historisk design med modern teknik. Med sitt schweiziska quartzurverk, robusta materialval och vattentäthet på upp till 100 meter är den både en funktionell och elegant detalj för handleden. Oavsett om du väljer rostfritt stål eller titan, eller om du föredrar blå, grön eller svart urtavla, erbjuder DS-7 en mångsidig klocka som passar till alla tillfällen.

Denna klocka är ett utmärkt val för både nostalgiker som uppskattar 1970-talets klockdesign och för moderna användare som söker en pålitlig, sportig och stilren accessoar. Certina DS-7 är mer än bara en klocka – det är en hyllning till tidlös design och schweizisk ingenjörskonst.

Certina DS-7 Quartz

  • Designinspiration : Hämtad från 1970-talets klassiska klockor med en modern touch.
  • Boettmaterial : Certina DS-7 finns i rostfritt stål 316L eller titan för hållbarhet och komfort.
  • Urtavla : Tre färgalternativ – blå, grön (i rostfritt stål) och svart (i titan).
  • Glas : Reptåligt safirglas med antireflexbehandling på en sida.
  • Diameter : 39 mm, perfekt för en balans mellan närvaro och komfort.
  • Höjd : 9,72 mm, med en slimmad profil som passar under skjortmanschetter.
  • Vattentäthet : Upp till 10 BAR (100 meter), vilket gör den lämplig för simning och bad.
  • Urverk : Swiss Made quartz med ETA F06.412-kaliber och EOL-funktion (End of Life).
  • Armband : Rostfritt stål eller titan, med snabbupplåsning för enkel justering.
  • Funktioner : Datumvisning och tydliga punkter och streckindex för enkel avläsning.
  • Sportig och elegant : Kombinerar en sportig känsla med en elegant och modern design.

Relaterad läsning