Certina DS Action Diver 38mm Titanium

Dykarklockor har länge varit populära bland klockentusiaster för deras robusta konstruktion, pålitlighet och stil. Certina, ett schweiziskt klockmärke känt för sina högkvalitativa dykarklockor, har nyligen lanserat en ny version av deras DS Action Diver i titanium och med en cool grå urtavla med turkosa lumade index och visare. Den här artikeln ger en djupgående genomgång av denna klockas design, tekniska specifikationer och funktioner.

Certina DS Action Diver 38mm Titanium - En kompakt dykarklocka för den moderna mannen


Certina, en av de mest respekterade schweiziska klocktillverkarna, fortsätter att imponera med sina kvalitetsprodukter och innovativa design. Med lanseringen av DS Action Diver 38mm Titanium erbjuder de en något mindre och mer kompakt dykarklocka, som passar män som föredrar en mer diskret klocka på handleden. Denna nya modell är en mindre variant av den tidigare lanserade och mycket uppskattade DS Action Diver 43mm Titanium, även känd som "James Bond"-modellen på grund av dess likheter med Omega Seamaster 007.


Medan den större 43mm-modellen har en mer robust och maskulin känsla, erbjuder den nya 38mm-versionen en något mer nedtonad design som ändå behåller den klassiska dykarklockans charm. Certina DS Action Diver 38mm Titanium kombinerar tidlös design med modern teknik och material, vilket resulterar i en klocka som inte bara är funktionell och pålitlig, utan också en fröjd för ögat.


Den coola gråa urtavlan med turkosa lumade index och visare ger klockan en unik och fräsch look som skiljer den från den större "James Bond"-modellen. Denna klocka är perfekt för den moderne mannen som söker en lätt, bekväm och ändå robust dykarklocka med en tidlös design. I denna artikel kommer vi att gå igenom de viktigaste funktionerna och specifikationerna för Certina DS Action Diver 38mm Titanium och jämföra den med sin större motsvarighet, 43mm-modellen.


Design och material

Certina har valt att ge den nya DS Action Diver 38mm Titanium en lätt och slitstark konstruktion i titan, vilket gör klockan både bekväm att bära och mer motståndskraftig mot repor jämfört med rostfritt stål. Den kalla grå nyansen av titan kompletteras av en grå urtavla med turkosa lumade index och visare, vilket ger klockan en modern och sportig känsla. Denna kombination av material och designelement skapar en tidlös estetik som samtidigt känns samtida och fräsch, vilket gör Certina DS Action Diver 38mm Titanium till ett attraktivt val för klockentusiaster och dykare.


Urtavla och visare

Urtavlan på Certina DS Action Diver 38mm Titanium är lättläst och erbjuder utmärkt synlighet i både dagsljus och mörker, tack vare de turkosa lumade indexen och visarna. Datumfönstret vid klockan tre ger snabb och enkel tillgång till dagens datum, och den unidirektionella vridringen runt urtavlan ger extra säkerhet vid dykning. Den välbalanserade designen av urtavlan och visarna, tillsammans med de turkosa detaljerna, bidrar till Certina DS Action Diver 38mm Titaniums unika och distinkta utseende som skiljer sig från andra dykarklockor på marknaden.


Boett och vattenresistens

Certina DS Action Diver 38mm Titanium har en boettstorlek på 38mm, vilket gör den lämplig för dig som tycker DS Action Diver 43mm är för stor och som föredrar något mindre och mer traditionella dykarklockor. Klockan är vattenresistent ner till 300 meter (1 000 fot), vilket gör den perfekt för både amatör- och professionella dykare. Den skruvade kronan och baksidan av boetten bidrar till klockans utmärkta vattenresistens. Den kompakta storleken och höga vattentätheten gör Certina DS Action Diver 38mm Titanium till en pålitlig följeslagare för äventyr både över och under vattenytan.


Armband och lås

Certina DS Action Diver 38mm Titanium kommer med ett robust och samtidigt lätt titanarmband som matchar boettens färg och känsla perfekt. Titan är känt för sin styrka och låga vikt, vilket gör armbandet både hållbart och bekvämt att bära under långa perioder. Dessutom är titanarmbandet mycket motståndskraftigt mot korrosion, vilket gör det till ett idealiskt val för en dykarklocka som kommer att utsättas för saltvatten och andra korrosiva miljöer.


Låset på armbandet är utrustat med en tryckknappsvecklad säkerhetslås, vilket innebär att det håller klockan säkert på plats på handleden och samtidigt är enkelt att öppna och stänga när det behövs. Dessutom har låset en inbyggd dykarextension, vilket är en praktisk funktion för dykare som behöver justera armbandets storlek för att bära klockan över våtdräkten. Dykarextensionen gör det möjligt att snabbt och smidigt anpassa armbandets längd för att passa olika handledsstorlekar och dykförhållanden. Kombinationen av det lätta och starka titanarmbandet, säkerhetslåset och dykarextensionen bidrar till Certina DS Action Diver 38mm Titaniums övergripande kvalitet och användarvänlighet, både ovan och under vattenytan.

Certina DS Action Diver 38mm


Certina DS Action Diver 38mm Titanium är en imponerande och modern dykarklocka som kombinerar högkvalitativa material med en pålitlig och högpresterande mekanik. Denna klocka är perfekt för dykare och klockentusiaster som söker en lätt, bekväm och ändå robust klocka med en tidlös design. Nedan följer en detaljerad specifikationslista för denna eleganta klocka:


  • Tillverkare: Certina
  • Modell: DS Action Diver
  • Storlek: 38mm
  • Material boett/armband: Titan
  • Glas: Safirkristall
  • Vattentät: 300m (1 000 fot)
  • Urverk: Mekaniskt
  • Kaliber: ETA Powermatic 80
  • Pris: 10.900:-

ETA Powermatic 80 - Pålitlig prestanda och imponerande gångreserv


Certina DS Action Diver 38mm Titanium är utrustad med det välrenommerade ETA Powermatic 80-urverket, som kombinerar pålitlig prestanda med en imponerande gångreserv. Det mekaniska automatiska urverket är känt för sin precision och stabilitet, vilket gör klockan till ett utmärkt val för både dykare och klockentusiaster som värderar noggrannhet och driftsäkerhet.


En av de mest framstående egenskaperna hos Powermatic 80-urverket är dess 80 timmars gångreserv. Detta innebär att klockan kan ligga orörd i över tre dygn utan att tappa tid, vilket är särskilt praktiskt för användare som ofta byter mellan olika klockor eller inte bär sin klocka kontinuerligt. Den långa gångreserven gör att man kan lita på att klockan alltid är redo att användas.


Powermatic 80-urverket har dessutom en antimagnetisk konstruktion, vilket skyddar klockan från negativa effekter av magnetfält. Detta är en viktig egenskap för användare som arbetar i miljöer med starka magnetfält eller kommer i kontakt med elektroniska enheter, eftersom magnetism kan påverka klockans noggrannhet och funktion. Med Certina DS Action Diver 38mm Titanium och dess Powermatic 80-urverk kan användaren känna sig trygg i att klockan fortsätter att fungera korrekt och pålitligt under alla förhållanden.


"Certina DS Action Diver 38mm Titanium är en perfekt symbios mellan modern teknik och klassisk design; en dykarklocka som kombinerar lätthet, precision och pålitlighet för att leverera en tidlös följeslagare under äventyr både över och under vattnet."

Certina DS Action Diver 38mm Titanium är en imponerande klocka som kombinerar funktionalitet, hållbarhet och elegans i en stilren design. Den mindre storleken gör den till ett perfekt val för dem som söker en mer diskret och lättburen dykarklocka, utan att kompromissa med prestanda och kvalitet. Med sin robusta titanboett och armband, lättlästa urtavla och pålitliga Powermatic 80-urverk, uppfyller denna klocka alla krav en dykarklocka bör ha.


Den unika färgsättningen med turkosa detaljer på den grå urtavlan ger Certina DS Action Diver 38mm Titanium en distinkt och attraktiv look som kommer att fånga uppmärksamheten både under och ovanför vattenytan. Det är en klocka som passar lika bra i formella sammanhang som under avslappnade tillfällen, och visar att Certina fortsätter att leverera högkvalitativa och pålitliga klockor för alla typer av användare.


Certina DS Action Diver 38mm Titanium är ett lysande exempel på hur traditionell schweizisk klocktillverkning kan anpassas och förfinas för att möta dagens krav och estetiska preferenser. Det är en klocka som kommer att tilltala både samlare och dykare, och som har potential att bli en klassiker inom klockvärlden.


Sammantaget är Certina DS Action Diver 38mm Titanium en imponerande och mångsidig dykarklocka som kombinerar tidlös design med modern teknik. Den är ett perfekt val för den moderna mannen som söker en pålitlig, funktionell och stilfull klocka för alla typer av äventyr, både på land och i vatten. Om du överväger att investera i en ny dykarklocka, bör du definitivt överväga Certina DS Action Diver 38mm Titanium som ett starkt alternativ i din jakt på den perfekta klockan.