Certina DS Action Diver - Från Schweiziska alperna till havets djup


Certina, ett företag med över 130 års erfarenhet av urmakeri, fortsätter att imponera på både dykare och klockentusiaster med sin nya Certina DS Action Diver. Klockan, som kommer i en slående mattsvart färg och är utrustad med ett svart NATO-band, tar dykarklockans koncept till nya höjder.


Född i de schweiziska alperna år 1888, har Certina länge varit synonymt med schweizisk precision och innovation. Märkets namn, som härstammar från det latinska ordet "certus" vilket betyder "säker", återspeglar företagets engagemang för kvalitet och noggrannhet. Certina's DS (Double Security) koncept, lanserat 1959, blev genast känt för sin överlägsna stöt- och vattentäthet.

Design och Material: Mattsvart PVD-beläggning och NATO-band


Certina DS Action Diver 43mm imponerar omedelbart med sin slående svarta estetik. Den rostfria stålklockan är belagd med en PVD-beläggning i mattsvart, vilket ger den en modern och dynamisk look. PVD (Physical Vapor Deposition) är en teknik som används för att applicera en tålig och hård ytbeläggning på klockans material. Denna beläggning ger inte bara ett visuellt tilltalande utseende utan gör också klockan mer motståndskraftig mot repor och slitage, vilket är perfekt för de tuffa miljöer som äventyrare möter.


Klockans svarta urtavla kompletterar den mörka estetiken och är utrustad med lysande markeringar och händer för enkel avläsning i alla ljusförhållanden, oavsett om du befinner dig på land eller under vatten. Den är skyddad av kristallklart safirglas som är behandlat med en antireflexbeläggning för att säkerställa optimal läsbarhet och minimera bländning, vilket är en ovärderlig egenskap för dykning och utforskning i olika ljusförhållanden.

Specifikationer och Funktioner: En klocka för seriösa äventyr


Certina DS Action Diver är utrustad med en boett som mäter 43mm i diameter och 13mm i tjocklek, vilket ger en stadig och robust känsla på handleden. Boetten är tillverkad av rostfritt stål och är elegant belagd med den imponerande PVD-beläggningen i mattsvart. Detta ger inte bara en elegant och modern touch till klockan, utan också en ökad hållbarhet och motståndskraft.


Natobandet som medföljer denna dykarklocka är i samma svarta färg som boetten och förstärker den sportiga och äventyrliga estetiken. Med en bredd på 21mm och en bekväm passform erbjuder detta band säkerhet och stabilitet på handleden, vilket är viktigt för dykning och andra äventyr där en pålitlig passform är nödvändig.


En av de mest imponerande funktionerna hos Certina DS Action Diver är dess otroliga vattentäthet. Klockan är klassad till 30 BAR, vilket motsvarar en vattentäthet på hela 300 meter. Detta gör att den är mer än kapabel att hantera seriösa dykningar och erbjuder användaren trygghet och pålitlighet under vattenytan. Oavsett om du ägnar dig åt dykning, snorkling eller andra vattenaktiviteter kan du vara säker på att Certina DS Action Diver kommer att stå emot vatteninträngning och fungera optimalt.

Urverket: POWERMATIC 80.611 - Precision och pålitlighet


POWERMATIC 80.611 är en vidareutveckling av ETA C07.111-urverket och har genomgått anpassningar specifikt för att passa Certina DS Action Diver. Det är en automatiskt uppdragen rörelse som fungerar med hjälp av din handleds rörelse, vilket gör att klockan är redo att bäras när du är redo för äventyr. Med sin automatiska uppdragning eliminerar detta urverk behovet av daglig handuppvridning och ger en bekväm och problemfri klockupplevelse.


Det som verkligen sätter POWERMATIC 80.611 isär är dess imponerande gångreserv på upp till 80 timmar. Detta är mer än dubbelt så länge som de flesta traditionella urverk erbjuder, vilket innebär att du kan lägga klockan åt sidan i upp till tre och en halv dagar och sedan ta upp den igen utan att behöva ställa om eller oroa dig för att klockan ska stanna. Den långa gångreserven är perfekt för äventyrare och resenärer som inte alltid har möjlighet att ladda sina klockor regelbundet.


Det är värt att nämna att POWERMATIC 80.611-urverket är utrustat med Certinas unika "Powermatic+"-teknik. Detta är en avancerad teknologi som innebär att fjädern i urverket är optimerad för att arbeta mer effektivt och ge en längre gångreserv utan att kompromissa med precisionen. Certina har också finjusterat urverket för att säkerställa noggrannhet inom COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) standard, vilket är en oberoende organisation som testar och certifierar klockor för deras precision.

Slutsats: Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm - Förbli Tidlös och Utforska Djupen


Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm i sin nya mattsvarta färg med svart NATO-band är en dykarklocka som verkligen fångar essensen av äventyr och tidlös stil. Med Certinas långa historia av kvalitet och precision representerar denna klocka det bästa av schweizisk urmakarkonst och tar dykarklockans koncept till nya höjder.


Denna imponerande klocka är inte bara en visuell fröjd, den är också byggd för att klara av krävande undervattensförhållanden. Med sin imponerande vattentäthet på 300 meter kan du känna dig trygg att den presterar oavsett om du snorklar, dyker eller bara njuter av en simtur. Safirglaset med antireflexbehandling säkerställer att läsbarheten är kristallklar, även under svagt ljus och i vattenmiljöer.


Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm är inte bara utrustad med imponerande tekniska funktioner, utan också med en exceptionell gångreserv på upp till 80 timmar. Detta innebär att du kan lita på att klockan håller tiden genom alla dina äventyr utan att behöva oroa dig för att behöva ladda den regelbundet. POWERMATIC 80.611-urverket, som driver klockan, är resultatet av Certinas hängivenhet till noggrannhet och pålitlighet.


Med sin svarta estetik och dynamiska design är Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm inte bara en pålitlig partner under vatten, utan också en stilfull accessoar för vardagsbruk. Den är utformad för att passa äventyrliga själar som aldrig räds att utforska djupen, både bokstavligt och metaforiskt.


Oavsett om du är en passionerad dykare, äventyrsentusiast eller bara en beundrare av kvalitetsklockor, kommer Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm att vara en pålitlig och stilig följeslagare. Denna klocka förenar Certinas arv av precision och innovation med en tidlös estetik och funktionalitet som kommer att stå sig i många år framöver.


Så låt Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm bli din följeslagare i dina äventyr. Utforska djupen, våga ta steget ut i det okända och låt denna klocka vara en påminnelse om modet och passionen som driver dig framåt. Certina DS Action Diver Powermatic 80 43mm - förbli tidlös och utforska världen med stil.