Historia


Certina är ett schweiziskt klockmärke som har en lång och anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1888, då bröderna Adolf och Alfred Kurth öppnade sitt första urverksfabrik i Grenchen, Schweiz. Genom åren har Certina etablerat sig som ett pålitligt märke för sport- och dykarklockor, och har utvecklat en rad teknologiska innovationer som har haft en varaktig inverkan på klockindustrin.

 

En av de mest framstående tidpunkterna i Certinas historia var introduktionen av DS-konceptet (Double Security) 1959, som satte en ny standard för vattentäthet och stötmotstånd. DS-konceptet introducerade en rad innovativa funktioner, inklusive förstärkt boett, en speciell gummiring som skyddade kronan och ett reptåligt safirglas. 

Denna utveckling banade väg för Certinas framgångar inom sport- och dykarklocksegmentet, och etablerade märket som en pionjär inom robust klockdesign.

Certinas position inom Swatch Group, en av världens ledande klocktillverkargrupper, har ytterligare stärkt märkets status och möjligheter till teknologisk innovation. Swatch Groups omfattande resurser och expertis inom klockdesign och tillverkning har möjliggjort för Certina att vidareutveckla sin design och teknologi, vilket gör märket till en viktig spelare inom segmentet för prisvärda schweiziska sport- och dykarklockor.

 

Under Swatch Groups ledning har Certina kunnat dra nytta av de teknologiska framsteg som gjorts av sina syskonvarumärken inom gruppen, till exempel Omega och Longines. Detta har gjort det möjligt för Certina att erbjuda avancerade funktioner som Powermatic-urverken och Nivachron™ balansfjädrar till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Samarbetet inom Swatch Group har även lett till att Certina har tillgång till en rad innovativa material och tekniker som har hjälpt märket att utveckla och förbättra sina kollektioner över tid.

 

Certina DS Action Diver 43mm Titanium är en perfekt manifestation av Certinas långa historia, dess teknologiska kapacitet och förmågan att leverera högkvalitativa, robusta och tillförlitliga klockor som är prisvärda samtidigt som de erbjuder avancerade funktioner och en modern, attraktiv design. Detta klockmärke fortsätter att leverera på sitt löfte om pålitlighet och innovation, med en stark tradition av schweiziskt hantverk som en fast grund för dess framtid.

Fördjupad Designanalys

Certina DS Action Diver 43mm Titanium är en hyllning till både modern ingenjörskonst och klassisk klockdesign. Här är en djupare titt på dess designelement:

 

 • Boetten: Boetten, med sina 43mm i diameter och 13mm tjocklek, är tillverkad av fint bearbetat titan som inte bara ger en lätt känsla på handleden, men också en robust och hållbar konstruktion. Boettens finish och dess rundade kanter återspeglar Certinas hantverksmässiga noggrannhet och öga för detaljer.
 • Urskivan: Urskivan erbjuder en perfekt balans mellan funktionalitet och estetik med sina välplacerade index och visare, samt ett datumfönster vid 3-timmarsmarkeringen. Den svarta urskivan kontrasterar vackert med de gyllene minutmarkeringarna och skapar en känsla av elegans och läsbarhet under olika ljusförhållanden.
 • Armbandet: Det matchande titanarmbandet eller alternativa NATO-stilbandet bidrar till klockans sportiga utseende samtidigt som det behåller en hög komfortnivå, vilket gör klockan lämplig för dagligt bruk samt för mer äventyrliga aktiviteter.
 • Bezelring: Den enkelriktade roterande bezeln är tillverkad av polerad svart keramik, som ger en lyxig känsla och hög funktionalitet när det gäller att mäta dyktider. Infällningen är även utrustad med Super-LumiNova, vilket förbättrar läsbarheten under vatten eller i svagt ljus.

När det gäller jämförelser med andra modeller inom DS Action Diver-serien, behåller denna modell samma robusta och pålitliga design, men erbjuder en unik modern känsla med sitt titanmaterial.

 

Diskret jämfört med Omega Seamaster, som också är en del av Swatch Group-familjen, kan man se vissa likheter, särskilt i boettens utformning och infällningens funktionalitet. Dock har Certina DS Action Diver 43mm Titanium en mer prisvänlig position på marknaden, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för dem som söker schweizisk kvalitet och precision till ett mer tillgängligt pris.

Fördjupad Teknisk Specifikation

Certina DS Action Diver 43mm Titanium imponerar inte bara med sin design, utan även med sina tekniska specifikationer som uppfyller de stränga kraven för dykarklockor.

 

 • Urverket:
  • Kärnan i denna klocka är det schweiziska ETA Powermatic 80.611 automatiska urverket, som är känt för sin tillförlitlighet och precision. Med en driftsfrekvens på 3Hz och en imponerande gångreserv på 80 timmar, säkerställer detta urverk att klockan håller tiden väl även när den inte används över en längre period.
  • Urverket är även utrustat med en Nivachron™ balansfjäder, vilket minskar känsligheten för magnetfält, en viktig egenskap för dykarklockor som ofta utsätts för olika typer av magnetiska störningar under vatten.
 • Vattentäthet och ISO-certifiering:
  • Certina DS Action Diver är vattentät ned till 300 meter, vilket möjliggör användning under dykning till betydande djup. Denna imponerande vattentäthet åstadkoms genom användning av förstärkt boett, skruvkrona och safirglas som tillsammans skapar en robust barriär mot vattenintrång.
  • Klockan bär också en ISO 6425-certifiering, som är en internationell standard för dykarklockor. Detta bevisar att klockan uppfyller de stränga kraven för vattentäthet, stötmotstånd, magnetresistens och andra viktiga egenskaper som är nödvändiga för en pålitlig dykarklocka.
 • Övriga Tekniska Aspekter:
  • Infällningen på Certina DS Action Diver är enkelriktad och roterande, en kritisk funktion för dykare för att säkerställa säker dyktid övervakning.
  • Super-LumiNova-beläggningen på visarna och timmarkörerna säkerställer utmärkt läsbarhet även i dåliga ljusförhållanden eller under vatten.
  • Safirglaset som skyddar urskivan är repbeständigt och behandlat med en antireflexbeläggning, vilket minimerar bländning och förbättrar läsbarheten i starkt ljus.


Genom att kombinera en robust konstruktion med avancerad schweizisk urverksteknik, erbjuder Certina DS Action Diver 43mm Titanium en pålitlig följeslagare för dykare och klockentusiaster som söker en tekniskt kompetent och estetiskt tilltalande tidmätare.

Marknadsreaktion och Expertrecensioner

Certina DS Action Diver 43mm Titanium har mottagits väl på marknaden, vilket framgår av de positiva recensionerna och feedbacken från klockentusiaster och experter inom området. Här är en sammanställning av marknadsreaktionerna samt en jämförelse med andra dykarklockor i samma prisklass:

 

 • Recensioner och Feedback:
  • Många recensenter och klockentusiaster har prisat Certina DS Action Diver för dess robusta byggkvalitet, pålitliga urverk och stilrena design. Dess förmåga att erbjuda en lyxig känsla till ett överkomligt pris har fått mycket beröm.
  • Användare uppskattar särskilt den långa gångreserven som urverket erbjuder, samt klockans övergripande komfort och läsbarhet under olika förhållanden.
  • Klockans vattentäthet och ISO-certifiering har lyfts fram som viktiga fördelar som gör den till en pålitlig följeslagare under dykning och andra vattenrelaterade aktiviteter.


 • Jämförelse med Andra Dykarklockor i Samma Prisklass:


  • När Certina DS Action Diver jämförs med andra dykarklockor i samma prisklass, som exempelvis Seiko Prospex-serien eller Citizen Promaster, håller den sig väl. Certina DS Action Diver erbjuder en schweizisk automatisk rörelse och en hög vattentäthet, vilket ofta ses som en fördel jämfört med konkurrenterna.
  • Dessutom ger den schweiziska tillverkningen och de teknologiska innovationerna som Powermatic-urverket och Nivachron™ balansfjäder Certina en konkurrensfördel när det kommer till pålitlighet och prestanda.
  • Medan märken som Seiko och Citizen erbjuder stark konkurrens, tenderar Certina DS Action Diver att sticka ut med sin balans mellan traditionell schweizisk klocktillverkning och modern teknologisk innovation.
 • Positionering på Marknaden:


  • Certina DS Action Diver 43mm Titanium positionerar sig som ett prisvärt alternativ till dyrare schweiziska dykarklockor, samtidigt som den bibehåller en hög standard av kvalitet och funktion. Den är ett attraktivt val för klockentusiaster som söker schweizisk kvalitet och prestanda utan att behöva betala premiumpriser.

 

Certina DS Action Diver 43mm Titanium fortsätter att stärka Certinas position på marknaden som ett pålitligt och prisvärt alternativ för de som söker efter en högpresterande dykarklocka. Med positiva recensioner och stark konkurrenskraftig positionering, är Certina DS Action Diver 43mm Titanium en modell som förtjänar uppmärksamhet bland dykarklockaentusiaster och klockkonnässörer.

Sammanfattning

Certina DS Action Diver 43mm Titanium framhäver märkets långa historia av att skapa robusta och pålitliga dykarklockor. Med dess moderna estetik, schweiziska urverksteknik och en prisvänlig prislapp, står den som en stark kandidat för de som söker en balans mellan kvalitet, funktion och stil. Dessutom understryker den Swatch Groups förmåga att leverera överlägsen klocktillverkning över olika prisnivåer, vilket gör Certina DS Action Diver till ett attraktivt val för både nya och erfarna klockentusiaster. Med en solid konstruktion, imponerande tekniska specifikationer och positiv marknadsrespons, är Certina DS Action Diver 43mm Titanium en modell som inte bara upprätthåller, utan även framhäver Certinas tradition av innovation och kvalitet inom dykarklocksegmentet.