Klockor som examenspresent: En gåva som håller både i tid och minne

Studentfirande

Den ultimata guiden till examenspresenter: Klockor för alla budgetar och stilar


När examenstiden närmar sig är det dags att fundera på vilken perfekt examenspresent man ska ge till den nyutexaminerade. En klocka är en tidlös och uppskattad gåva som inte bara är en praktisk accessoar utan också en symbol för hårt arbete och prestation. Att välja rätt klocka kan vara en utmaning, men i den här artikeln presenterar vi några av de bästa klockmärkena och modellerna för olika budgetar och stilar, samt tips för att välja den perfekta examenspresenten för att fira denna milstolpe i mottagarens liv.


Varför en klocka är den perfekta examenspresenten


En klocka är en symbol för tid och prestation, vilket gör den till en idealisk present för att fira en examen. Den representerar inte bara det hårda arbete och engagemang som krävdes för att nå detta mål, utan också en påminnelse om hur värdefull tid är och hur den bör användas klokt. En kvalitetsklocka är också en praktisk och användbar gåva som mottagaren kommer att bära och använda dagligen, vilket gör den till en ständig påminnelse om deras prestationer.

Prisvärt val: Klocka från Gant


Gant erbjuder snygga och välbyggda klockor i det lägre prisläget, vilket gör dem till ett utmärkt val för dig som söker en budgetvänlig examenspresent. Med populär design och ett välkänt varumärke, kommer Gant-klockan att uppskattas av mottagaren och vara en påminnelse om deras stora dag. Gants klockor finns i en rad olika stilar och material, så du kan hitta den perfekta klockan som passar mottagarens personlighet och smak. Oavsett om det är en elegant läderrem eller en robust rostfri stålvariant, kommer en Gant-klocka att vara en älskad och användbar present.


Att tänka på när du väljer en Gant-klocka

 1. Stil: Fundera på mottagarens personliga stil och överväg om en mer klassisk eller modern design passar bäst.
 2. Material: Gant erbjuder klockor med olika remmar och material, som läder, rostfritt stål och textil. Tänk på vad som passar mottagarens vardag och preferenser.
 3. Funktioner: Vissa Gant-klockor har extra funktioner, såsom datumvisning, kronograf eller självlysande visare. Fundera på vilka funktioner som kan vara användbara för mottagaren.

Swiss Military Hanowa

Mellanklass: Swiss Military Hanowa

För dem som söker något lite mer exklusivt utan att bryta banken är Swiss Military Hanowa ett utmärkt alternativ. Dessa schweiziska klockor kommer med safirkristall och är alltid vattentäta ner till minst 100 meter. Detta gör dem till en hållbar och pålitlig present som kommer att tåla tidens tand. Swiss Military Hanowa kombinerar traditionellt schweiziskt hantverk med modern design och teknik, vilket resulterar i klockor som är lika eleganta som de är funktionella. Med olika modeller som passar både formella och avslappnade tillfällen, kommer en klocka från Swiss Military Hanowa att bli en oumbärlig följeslagare i mottagarens vardag.


Att tänka på när du väljer en Swiss Military Hanowa-klocka

 1. Funktioner: Beroende på mottagarens intressen och behov kan du överväga en klocka med funktioner som kronograf, kompass eller världstidsvisning.
 2. Stil: Swiss Military Hanowa erbjuder klockor i olika stilar, från sportiga dykarklockor till mer traditionella dressklockor. Fundera på vilken stil som bäst matchar mottagarens personlighet och livsstil.
 3. Material och rem: Välj mellan olika material som rostfritt stål, läder eller gummirem för att hitta en klocka som både ser bra ut och känns bekväm på mottagarens handled.

Premium: Certina och Tissot

Premium: Certina och Tissot


Om du vill skämma bort den nyutexaminerade med en riktigt lyxig klocka, är Certina och Tissot två utmärkta märken att överväga. De erbjuder mängder av modeller, från sportiga till klassiska, och alla deras klockor är utrustade med safirkristall och schweiziska urverk. Både Certina och Tissot har lång historia av klockmakeri och är kända för sin kvalitet och precision. En klocka från dessa märken kommer inte bara att vara en stilfull accessoar, utan också en investering som kommer att vara en älskad följeslagare i många år framöver. Oavsett om du väljer en sportig dykarklocka, en elegant dressklocka eller en avancerad kronograf, kommer en premiumklocka från Certina eller Tissot att göra en oförglömlig examenspresent.


Att tänka på när du väljer en Certina- eller Tissot-klocka

 1. Funktioner: Både Certina och Tissot erbjuder klockor med avancerade funktioner, såsom automatiska urverk, perpetual calendar eller power reserve-indikator. Fundera på vilka funktioner som bäst passar mottagarens behov och intressen.
 2. Stil: Dessa märken har ett brett utbud av stilar, från dykarklockor och kronografer till mer minimalistiska och dressiga modeller. Tänk på vilken stil som bäst representerar mottagarens personlighet och smak.
 3. Material: Certina och Tissot erbjuder klockor i en mängd olika material, inklusive rostfritt stål, guldplätering, läder och keramik. Överväg vilket material som bäst passar mottagarens stil och vardag.
 4. Pris: Premiumklockor varierar i pris, så tänk på din budget och jämför olika modeller och funktioner för att hitta den bästa kombinationen av kvalitet och pris.

Högsta klassen: Oris och Sjöö Sandström

Högsta klassen: Oris och Sjöö Sandström

För den som vill ge en riktig premiumklocka i det högre segmentet är Oris och Sjöö Sandström två utmärkta val. Dessa klockor representerar det yppersta inom klockmakeri och kommer att imponera på den nyutexaminerade, samtidigt som de blir en oumbärlig del av deras vardag. Oris och Sjöö Sandström har båda en lång tradition av innovativt klockmakeri och erbjuder klockor med exklusiva detaljer och högpresterande mekanismer.


Oris, ett schweiziskt märke med över 100 års erfarenhet, är känt för sina mekaniska klockor och tekniska innovationer, medan det svenska märket Sjöö Sandström kombinerar skandinavisk design med schweiziska urverk för att skapa sofistikerade och stilrena klockor. Oavsett om du väljer en tidlös klassiker eller en modern ikon, kommer en klocka från Oris eller Sjöö Sandström att bli en oersättlig del av mottagarens liv och en ständig påminnelse om deras examensdag.


Att tänka på när du väljer en Oris- eller Sjöö Sandström-klocka

 1. Funktioner: Både Oris och Sjöö Sandström erbjuder klockor med imponerande funktioner, såsom automatiska urverk, inbyggda kompasser eller djupmätare. Överväg vilka funktioner som passar mottagarens intressen och livsstil.
 2. Stil: Med allt från dykarklockor och pilotklockor till mer traditionella dressklockor, finns det en Oris- eller Sjöö Sandström-klocka för alla smaker. Tänk på vilken stil som bäst representerar mottagarens personlighet och smak.
 3. Material: Välj bland material som rostfritt stål, titan, läder och textilremmar för att hitta en klocka som både ser bra ut och känns bekväm på mottagarens handled.