Garmin Fenix 7 Pro: Den Ultimata GPS-klockan för Extrema Äventyr


Om du är ute efter den bästa GPS-klockan pengar kan köpa rekommenderar vi Garmin Fenix 7 Pro Solar. Den är enastående i vardagen och klarar även tuffa förhållanden och långa äventyr. Denna klocka levererar branschledande hälsometri, smartwatch-funktioner och enastående batteritid - det bästa i sin klass. Garmins användargränssnitt är också utmärkt, särskilt på den högupplösta färgpekskärmen. Detta var vår förstahandsval för allt från trailrunning till backcountry-skidåkning. Nu med en ficklampa, soluppladdning och en förbättrad pulsmätare finns det ingen bättre GPS-klocka på marknaden.

 

Garmin Fenix 7 Pro erbjuder den bästa användarupplevelsen och anpassningsförmågan av alla GPS-klockor på marknaden. Även när marknaden fortsätter att växa och konkurrensen ökar, fortsätter Garmin att sätta ribban. Denna uppdatering av Fenix-serien lägger till en ficklampa, förbättrad pulsmätning, soluppladdning och massor av nya prestandamätningar. Vi har testat varje märke noggrant, Garmin och Fenix 7 Pro det bästa du kan köpa.

Garmin Fenix 7 Pro

Fenix-serien har länge varit flaggskeppsmodellen i Garmins sortiment och fortsätter att vara det när man betraktar både pris och prestanda. Även om andra modeller i Garmins sortiment kan anses vara 'bättre' när det gäller batteri och material, erbjuder Fenix 7 Pro flest funktioner och design till det bästa prisvärdet. Om du tittar på modeller som är högre prissatta än Fenix-serien, hamnar du i en ren nischmarknad. Andra märken och klockor är helt adekvata och värda att köpa, men om du vill ha det bästa ekosystemet, användargränssnittet och designen, är detta vad du vill ha.

 

Du köper det bästa i sin prisklass, så vi förväntar oss att funktionerna är i linje med den kostnaden - och det gör de absolut på Fenix 7 Pro. Det finns något för alla i denna modell, oavsett hur du ser dig själv använda en klocka. Den fungerar utmärkt ihop med en smartphone, vilket ger dig tillgång till aviseringar och möjlighet att lagra musik eller använda tjänster som Spotify. Med Garmin Pay kan du lägga till kreditkort för användning i staden där du vet att kontaktlösa betalningar accepteras.

Garmin implementerar både statistik-widgets och olika lättåtkomliga verktyg. Dessa är anpassningsbara och tillgängliga när som helst när du använder klockan. Förmågan att snabbt komma åt dessa verktygsinställningar är smidig och extremt användbar. Till exempel att aktivera batterisparlägen eller aktivera/deaktivera pekskärmen. Widgetsen möjliggör rik datavisualisering eller interaktion med anslutna verktyg som Garmin inReach. På äventyr med potentiellt höga risker ger möjligheten att fjärrstyra och skicka meddelanden direkt från klockan ett sinnesfrid som du inte kan få med andra modeller.

Noterbara Funktioner:

 • Ficklampa
 • Pulsmätare
 • Kompass
 • Termometer
 • Alarm
 • Flera aktivitetsprofiler
 • Stegräknare och förbrända kalorier
 • Barometer
 • Höjdmätare
 • Soluppgång/solnedgång-information
 • Breadcrumb-navigering och topografiska kartor
 • Skapande och uppladdning av banor
 • Anpassningsbara urtavlor

Funktioner hos Garmin Fenix 7 Pro

Hälsoinformationen är omfattande på Fenix 7 Pro - allt från sömnstatistik och poäng till stress- och energinivåer. Även om vikten av dessa varierar från person till person är det trevligt att ha dem, även om du bara tittar på dem ibland. Navigationsfunktionerna är rika, och topografiska kartor kan laddas ner via wifi.

 

Vi är stora fans av denna klockas 'återuppta senare'-funktion. Även om den kanske inte är avgörande för alla älskar vi att ha en enhet som fortfarande kan fungera som en klocka under träningen.

 

Nytt med denna uppdatering är tillskottet av en ficklampa, som snabbt blev en av våra favoritfunktioner. Med både vit och röd LED har denna lilla lampa gott om styrka för att lysa upp lägret eller ett mörkt sovrum. Snabbknappar gör att den kan programmeras till någon av klockans knappar, och den återgår till den tidigare använda ljusstyrken. Den här funktionen visade sig vara mer användbar än vi förväntade oss, och möjligheten att lysa upp ett rum utan att behöva hålla i något är otroligt praktiskt. Om du köper en klocka i den här prisklassen kommer du förmodligen att ha den på dig dygnet runt för dess hälsoövervakning, så att alltid ha tillgång till en lampa är praktiskt. Ett scenario där detta var exceptionellt användbart var att hitta saker mitt i natten utan att behöva hitta en pannlampa. Att söka inne i en mörk sovsäck efter lösa föremål är nu enkelt.

Batteritiden hos Garmin Fenix 7 Pro

Fenix 7 Pro har bland de bästa batteritiden av alla modeller vi har testat, och det är den absolut bästa för vikten och klockans storlek, och den får nu ett tillskott av soluppladdning. Vi gillar verkligen Garmins PowerManager-inställningar; du kan slå på batterisparlägen för daglig användning eller justera strömläget när du startar ett träningspass. Skillnaderna mellan dessa lägen är lättförståeliga, med bilder som visar vad som är på/av under olika aktiviteter. På en full laddning använde vi smartwatch-läget med allt på i 21 dagar. Om du växlar till 'batterisparläge' med soluppladdning på 50 000 lux per dag kan du förvänta dig över 100 dagars användning.


När du väl har startat en aktivitet kan du förvänta dig ungefär 75 timmars GPS-sporing med soluppladdning. Om du växlar till 1-minuts-GPS med UltraTrac kan du förlänga det till över 200 timmar.  Vi är glada över att de flesta klocktillverkare gör dessa omställningar i strömlägena enkelt justerbara och visuellt presenterar vad du vinner och förlorar i funktionalitet. Tänk på att solen ändras över hela världen och olika områden får mer intensivt solljus, vilket i sin tur laddar klockan snabbare. Vi anser att soluppladdning förlänger klockans livslängd avsevärt, men vi rekommenderar inte att du förlitar dig enbart på den.

Lättmanövrerad

Garmin var först med att implementera de verktyg och widgets vi hyllar i avsnittet om funktioner, vilket också ökar användarvänligheten avsevärt. Dessutom är vi imponerade av gränssnittet. Pekskärmen är utmärkt (även när den är våt) och är aktiverad över hela klockan, lätt att slå på och av från verktygsskärmen. Övergången mellan inställningar och menyer känns naturlig, och vi lärde oss snabbt knapparnas placering.

 

Dedikerade knappar gör navigeringen enkel även under intensiv aktivitet eller hög rörlighet. På andra modeller var vi tvungna att låsa klockan, särskilt när vi bar handskar eller en jacka, för att förhindra oavsiktliga knapptryckningar eller bläddring. Detta var bara ett extra steg på de modeller som gjorde hela upplevelsen något trögare. Att omedelbart interagera med din klocka och ha förtroendet att kunna titta ner under en snabb mil och se den senaste skärmen du var på är en fördel med Fenix 7 Pro som vi inte kan överdriva. Om du använder automatisk rullning kan detta vara av mindre betydelse.

 

Garmin Connect-mobilappen är inte lika användarvänlig som konkurrenternas, och vi tycker att interaktionen mellan klockan och mobilappen brister. Även om klockan är lätt att använda, känns mobilappen något daterad jämfört med konkurrensen. Det sagt, hade vi inga problem med att synkronisera klockan även när vår telefon var ansluten till över 10 klockor i vårt testområde, och Fenix accepterar både Ant+ och Bluetooth, vilket vi uppskattar. I slutändan kan all information du behöver hittas, och du kommer att lära dig applikationen ganska snabbt, men vi tycker att det är något som saknas i Garmin-produkter. Om du använder en tredjepartsapplikation som Strava kanske du bara använder appen för att synkronisera ändå. Du kan också synkronisera dina Garmin Connect-data med Apple Health-appen, som vi tycker gör ett bättre jobb med att visualisera hälsoinformation.

GPS-funktioner hos Garmin Fenix 7 Pro

Vi är imponerade av noggrannheten hos Fenix 7 Pro och anser att den passar utmärkt för dem som äventyrar sig i teknisk terräng. Med en förbättrad pulsmätare är detta lätt den mest noggranna klockan vi har testat. Vår vilopuls sjönk med 10 slag per minut under testningen med denna nya version jämfört med föregående Fenix 7-modell. Klockan har samma storlek och remdesign, så passformen på klockan har inte ändrats. Fenix 7 Pro passade bra på våra handleder, så vi var säkra på pulsmätningarna jämfört med data från ett pulsband. Om du är ok med att vara en procent hit och dit kommer du att vara nöjd med Fenix. Om du söker den mest exakta pulsdatan skulle vi föreslå att du parar ihop denna modell med ett pulsband.

 

Tack vare dual-frequency- och MULTI GNSS-funktionerna kunde denna klocka enkelt hitta satelliter, även i djupa raviner som är beryktat dåliga på grund av sin begränsade siktlinje. Vi upplevde minimala dataavvikelser, och när vi testade den mot vårt utbud nådde Fenix 7 Pro samma distans i slutet av vår testaktivitet. Intressant nog, även efter kalibrering, skulle höjdvinsten på vår klocka alltid vara 100-200 fot högre än Strava-korrigerad höjd. Vi misstänker att klockan faktiskt är mer exakt än den topografiska datan som Strava använder.

Med en lättviktsboett i titan är detta en av de mest tåliga modellerna vi har testat, och vi upplevde minimala repor på solglaset även när vi klättrade i Flatirons i Colorado. Om skärmskador måste undvikas skulle vi rekommendera Sapphire-versionen, som är ännu mer hållbar.  Detta är den ljusstarkaste modellen vi testade och har svart/färg och kanter som är mer definierade. Snabba blickar var mer naturliga, och datafälten är skarpare och lättlästa även vid hög ansträngning. Vissa konkurrenter krävde mer fokus när man tittade på klockan – i teknisk terräng, med snabb förflyttning, måste blickarna vara precisa och snabba.

 

De avtagbara klockarmbanden på Fenix 7 Pro är bekväma, och designen känns bra på handleden, även när du arbetar hela dagen vid en dator. Vi anser att 47 mm klockstorlek är den bästa för de flesta människor, och vi är glada över att standardversionen av denna klocka kommer i den här storleken. I slutändan måste du bestämma vilken klockstorlek som fungerar bäst för dig. Jämfört med en 51 mm tyckte vi att 47 mm var bättre för löpning och högpresterande aktiviteter, medan en 51 mm kanske är bättre för aktiviteter med mindre armrörelse, som vandring, jakt med mera. Vi bär vår GPS-klocka varje dag, så vi uppskattar de fina materialen och den eleganta designen på den här klockan.