Tissot Heritage 1938: Klassisk Design och modern prestanda från Tissot

Tissot Heritage 1938: En Tidsresa till Det Förflutna

 

 Tissot Heritage 1938 är en serie klockor som hyllar det schweiziska klockmärkets rika historia. Dessa klockor tar sin inspiration från 1930-talets sportklockor som tillverkades av Tissot i Le Locle. Året 1938 var särskilt minnesvärt eftersom Tissot officiellt blev tidtagare vid en serie skidtävlingar i Villar, nära företagets hemstad i Jura-bergen. Dessa händelser markerade början på en lång tradition av precision och innovation.
 

Den karaktäristiska Tissot-urtavlan 


Det som verkligen sticker ut på dessa klockor är urtavlan. Liksom Tissot Telemeter 1938-klockan behåller Heritage 1938 Chronometer de klassiska elementen med arabiska siffror och tunna visare. Vackra designelement finns överallt på urtavlan, inklusive det historiska Tissot-logotypen och järnvägsspåret runt periferin. 


Även om "chronometre" nämns på urtavlan, är det en nödvändig detalj som hedrar klockans precision och certifiering som en sann kronometer. 


Det finns två versioner av Heritage 1938 Chronometer: en med ett matt laxfärgat urtavla med svarta siffror och visare, den andra med ett patina-liknande svart urtavla med åldrad lume och guldtonade visare och logotyper.

ETA 2824-2 COSC-Certifierat: Precision och Kvalitet i Tissot Heritage 1938 Chronometer


Hjärtat i 1938 Heritage COSC, ETA 2824-2-urverket är ett älskat och respekterat verk i klockvärlden, känt för sin tillförlitlighet och prestanda. Men nu har det tagit ett steg uppåt genom att bli COSC-certifierat, något som tidigare varit förbehållet betydligt dyrare och exklusiva klockor. 


COSC-certifieringen är ett bevis på det höga kvalitet och noggrannhet som ETA 2824-2 erbjuder. Med en frekvens på 4 Hz och en imponerande kraftreserv på 38 timmar är detta urverk ett pålitligt hjärta i Tissot Heritage 1938 Chronometer-klockorna. 


Den COSC-certifierade versionen av ETA 2824-2 ger ägarna en extra nivå av förtroende för att deras klocka kommer att hålla tiden med högsta precision och noggrannhet, och det är ett tecken på Tissots engagemang för att erbjuda enastående klockor till överkomliga priser. Denna uppgradering är ett bevis på hur ETA 2824-2 förblir relevant och eftertraktat i den moderna klockindustrin.

Elegant Design för Vardagen 


Klockorna bär på sig en subtil elegans som är perfekt för daglig användning. Deras stilfulla utseende kompletteras av bekväma och vackert utformade läderarmband i grått (laxfärgat urtavla, referens T142.464.16.332.00) eller brunt (svart urtavla, referens T142.464.16.062.00). Läderarmbanden är noggrant utvalda för att komplettera klockornas design och ger en känsla av tidlös klass. Med ett stålspänne i klassisk c-modell är de enkla att justera och säkerställer att klockan sitter säkert på handleden.

 

Prissättningen av dessa två nya Tissot Heritage 1938 Chronometer-klockor är också mycket attraktiv. Med ett pris på 10.495 kronor erbjuder de en fantastisk kombination av högkvalitativt hantverk och COSC-certifierad precision till en överkomlig kostnad. Detta gör dem till ett lockande alternativ inte bara för samlare som uppskattar Tissots rika historia utan också för klockentusiaster som letar efter en klocka som kan prestera på högsta nivå i vardagen. 

 

Med Tissot Heritage 1938 Chronometer får du inte bara en tidlös klocka utan också ett pålitligt följeslagare som är redo att möta dina krav i alla situationer.

Tissot Heritage Small Second 1938: Tidslös Elegans med Modern Twist


Tissot Heritage Small Seconds 1938 är en modern tolkning av tidigare design, som erbjuder en unik kombination av vintagecharm och moderna funktioner. En av de mest framträdande egenskaperna är den lilla sekundvisaren som pryder klockan vid 6-timmarspositionen. Denna subtila detalj ger inte bara ett funktionellt element till urtavlan utan lägger också till en touch av klassisk elegans.

 

Den stora nyheten är användningen av det COSC-certifierade ETA 2895-2-urverket. Det här urverket är känt för sin precision och är en version av det populära ETA 2892-urverket med en extra liten sekundvisare. Med COSC-certifieringen uppnår Tissot en ny nivå av noggrannhet och kvalitet i Heritage Small Second 1938-klockan, något som vanligtvis förknippas med betydligt dyrare klockor. Detta gör den till ett utmärkt val för klockentusiaster som värdesätter både stil och prestanda.

Vintage när det är som bäst


Tavlan på Heritage Small Seconds 1938 är svart sandblästrad och prydd med gulddetaljer som ger en autentisk vintagekänsla. Den guldfärgade sekundvisaren och timmarkeringarna kompletterar den svarta bakgrunden på ett sätt som för tankarna tillbaka till en svunnen tid.

För att erbjuda ägarna ännu mer mångsidighet och valmöjligheter levereras Tissot Heritage Small Seconds 1938 med dubbla band. Ett är ett elegant mesh-band i rostfritt stål, som ger klockan en modern och sofistikerad touch. Det andra bandet är tillverkat av grått läder och ger en mer avslappnad och vintageinspirerad look. Båda banden är utrustade med quick release-stift, vilket gör det enkelt att byta mellan dem efter behov.

 

Sammanfattningsvis är Tissot Heritage Small Seconds 1938 en klocka som smälter samman tidigare design med moderna funktioner på ett imponerande sätt. Den levererar inte bara stil och elegans utan också enastående prestanda och flexibilitet, vilket gör den till en mycket eftertraktad klocka i Tissots Heritage-serie.

Snabba Fakta

  • Mått: 39 mm x 11,1 mm
  • Material: Stålboett, safirglas, genomskinlig baksida
  • Vattentäthet: 50 meter
  • Urtavla: Matt laxfärgad eller svart-guld urtavla, tidvisning
  • Urverk: ETA 2824-2 (ETA 2895-2 för Small Second), chronometer-certifierad, automatiskt urverk, 4 Hz frekvens, 38 timmars kraftreserv
  • Armband: Läderarmband och/eller mesharmband i rostfritt stål
  • Pris: 10.495:- till 12.395:-