Tissots historia och innovationer - från 1853 till 2000-talet

Tissot är en av de mest kända och respekterade klocktillverkarna i världen. Sedan företaget grundades 1853 i Le Locle, Schweiz, har Tissot utvecklat en rykte om hög kvalitet och innovativ design. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Tissots historia och innovationer genom åren, med fokus på deras senaste modell PRX.

Tissots tidiga år och innovationer

Tissot grundades 1853 av Charles-Félicien Tissot och hans son Charles-Émile Tissot. Företaget började som en liten verkstad i Le Locle som specialiserade sig på att tillverka fickur. Tissot var bland de första klocktillverkarna att använda automatiserad produktion, vilket gjorde att de kunde tillverka klockor till en mer överkomlig pris.

Tissot var också bland de första klocktillverkarna att introducera antimagnetiska urverk i sina klockor. Denna innovation gjorde Tissots klockor mer pålitliga och exakta, vilket gjorde dem populära bland tågresenärer och piloter som behövde en pålitlig klocka som inte stördes av magnetiska fält.

Tissot antimagnetiskt

Under 1900-talet fortsatte Tissot att utveckla nya tekniker och material för att förbättra klockornas kvalitet och prestanda. Tissot var bland de första klocktillverkarna att använda plast i sina klockor, vilket gjorde dem lättare och mer tåliga mot stötar och slag.

Tissots populära modellserier

Tissot har flera populära modellserier som har blivit ikoniska på marknaden. Här är några av de mest populära modellerna:

  • T-Touch: Tissots innovativa klockserie som använder beröringsteknik för att styra olika funktioner på klockan.

  • PRS 516: En sportig och robust klocka som är inspirerad av racingvärlden och har en imponerande design och prestanda.

  • Couturier: En elegant och klassisk klocka med högkvalitativa material som läder och rostfritt stål. Klockan har en tidlös design som passar både till vardags och till mer formella tillfällen.

 

PRX - Tissots senaste innovation

Tissots senaste modell är PRX, en modern klocka med en klassisk design som har blivit omåttligt populär sedan den lanserades 2020. PRX har en rektangulär boett som är tillverkad i rostfritt stål och har en diameter på 40 mm. Klockan har också en safirkristall och är vattentät upp till 100 meter.

PRX är utrustad med Tissots automatiska urverk Powermatic 80, som har en imponerande gångreserv på upp till 80 timmar. Klockan har också en integrerad stålarmbandsdesign som ger en bekväm passform på handleden.

PRX har blivit en stor succé sedan den lanserades, tack vare dess klassiska design och moderna teknik. Klockan har också blivit populär på sociala medier, där den har hyllats för sin unika och tilltalande design.

Sammanfattning

Tissot är en klocktillverkare med en lång och imponerande historia av högkvalitativa klockor och innovativ teknik. Genom åren har Tissot fortsatt att utveckla och förbättra sin teknik för att skapa klockor som är praktiska och användbara för alla tillfällen.

Tissots popularitet och rykte som en klocktillverkare av hög kvalitet har gjort dem till en av de mest respekterade tillverkarna i världen. Med sin breda kollektion av modellserier, från sportiga och robusta klockor till eleganta och klassiska klockor, finns det en Tissot-klocka för varje smak och behov.

Tissots senaste modell PRX har blivit en stor succé tack vare dess klassiska design och moderna teknik. Med sin imponerande gångreserv och bekväma passform är PRX en klocka som är lämplig för alla tillfällen, och den är ett bevis på Tissots fortsatta innovation och passion för klocktillverkning.