"Certina DS-1 är en klocka som har en autentisk vintage-känsla, men samtidigt är utrustad med den senaste tekniken och i en modern storlek. Dess unika Double Security-teknik gör att den är en av de mest pålitliga klockorna på marknaden och den kan användas för alla tillfällen, från äventyr till fest."

Certina DS-1 är en klocka med en tidlös och klassisk design, som förmedlar en autentisk vintage-känsla, men samtidigt är i en modern storlek. 

Många klockentusiaster är intresserade av vintage-klockor men kan ibland bli avskräckta av de mindre storlekarna som var vanliga under den tiden. Med en diameter på 40 mm resp. 41 mm (DS-1 Big Date) har Certina DS-1 en storlek som passar de flesta handleder, samtidigt som den behåller sin autentiska vintage-känsla.

Certina DS-1 har en stilren och minimalistisk design, med flera olika färger på urtavlorna som har index och visare i en retroaktig stil. 


Vid första anblick kan man tro att Certina DS-1 är en renodlad dressklocka, men den robusta konstruktionen och stöttåliga urverkskonstruktionen gör att den kan användas i en rad olika situationer.

Certina DS-1 är en av de mest pålitliga klockorna på marknaden, tack vare dess unika Double Security-teknik. DS-tekniken är en kombination av olika tekniska lösningar som skyddar klockan mot extremt höga temperaturer, stötar och vibrationer.


Certina DS-1 finns i flera olika varianter, inklusive Certina DS-1 Automatic, Certina DS-1 Powermatic 80, Certina DS-1 Lady och Certina DS-1 Big Date. Varje variant har sina egna unika funktioner och stil, men de delar alla samma höga standard när det gäller kvalitet och tillförlitlighet.


För klockentusiaster som söker en autentisk vintage-känsla i en modern storlek är Certina DS-1 ett perfekt val. Med sin robusta konstruktion, höga tillförlitlighet och eleganta design, är det en klocka som kan användas för alla tillfällen.

Certina DS-1 60th Year Anniversary


Certina DS-1 60th Year Anniversary är en speciell utgåva av Certina DS-1-klockan som lanserades för att fira Certinas 60-årsjubileum. 

Denna begränsade upplaga har en unik grön urtavla som ger klockan en unik och iögonfallande stil.


Denna specialutgåva av Certina DS-1 har också samma funktioner som den vanliga DS-1-modellen, inklusive DS-konceptet och ETA Powermatic 80-urverket. Detta innebär att klockan är extremt robust och pålitlig samtidigt som den levererar hög prestanda.


Grön är en färg som symboliserar harmoni, balans och tillväxt. Det gör denna 60th Year Anniversary-modell av Certina DS-1 till en unik klocka som inte bara är en imponerande teknisk prestation, utan också en symbol för Certinas starka och hållbara närvaro inom klockindustrin under de senaste 60 åren.


Denna begränsade upplaga av Certina DS-1 är en högkvalitativ klocka som kombinerar stil och prestanda på ett unikt sätt. Det är en perfekt klocka för dem som söker en elegant och pålitlig klocka med en unik stil som sticker ut från mängden.


Certina DS - Double Security


Certina DS-1 är en av de mest pålitliga klockorna på marknaden, tack vare dess unika Double Security-teknik. DS-tekniken är en kombination av olika tekniska lösningar som skyddar klockan mot extremt höga temperaturer, stötar och vibrationer.


Certinas DS-koncept, som står för Double Security, är en unik funktion som skiljer deras klockor från konkurrenterna. DS-konceptet introducerades första gången på 1950-talet och har sedan dess kontinuerligt förbättrats.


DS-konceptet är en kombination av flera funktioner som garanterar att klockan är extremt robust och pålitlig. Den första av dessa är en speciellt designad klocka som skyddar mot stötar och påverkan. Klockan är tillverkad av en kombination av material, inklusive stål, titan och safirglas, vilket gör den otroligt hållbar.


Den andra funktionen i DS-konceptet är användningen av ett speciellt tätningssystem som garanterar att klockan är vattentät. Systemet är utformat för att hålla vatten borta från klockan även när den utsätts för högtrycksmiljöer.


Den tredje funktionen är användningen av en speciellt utformad rörelse som är motståndskraftig mot stötar och vibrationer. Denna rörelse består av flera komponenter som samarbetar för att säkerställa att klockan håller korrekt tid även under utmanande förhållanden.


Totalt sett är DS-konceptet en testament till Certinas engagemang för kvalitet och innovation. Det är en funktion som har hjälpt till att göra deras klockor några av de mest pålitliga och hållbara på marknaden, och det kommer säkert att fortsätta vara en definierande egenskap hos deras tidmätare i många år framöver.

Hjärtat i Certina DS-1


ETA Powermatic 80 är hjärtat i Certina DS-1. Det är ett automatiskt urverk som har en imponerande reservkraft på upp till 80 timmar. Powermatic 80 är tillverkad av ETA, en av de mest kända och respekterade tillverkarna av urverk i världen.


Den långa kraftreserven och tillförlitligheten hos Powermatic 80 har gjort det till ett mycket populärt urverk bland många klocktillverkare. Det är en vanlig syn i många av de bästa klockorna på marknaden, inklusive Certina DS-1.


Med Powermatic 80 som dess hjärta har Certina DS-1 en hög prestanda och tillförlitlighet. Kombinationen av Powermatic 80 och Certinas DS-koncept gör DS-1 till en av de mest robusta och pålitliga klockorna på marknaden. DS-1 är ett utmärkt val för dem som söker en högkvalitativ klocka som både är elegant och praktisk.

Kvalitet och design

Ett ytterligare viktigt aspekt att ta upp när det gäller Certina DS-1 är dess ikoniska design och mångsidighet. Klockans klassiska och stilrena estetik är resultatet av en perfekt balans mellan tradition och innovation, vilket gör den till ett idealiskt val för klockentusiaster och modeintresserade lika. Den eleganta urtavlan, som finns i en rad färger och utföranden, kompletteras av polerade tim- och minutvisare samt en diskret sekundvisare, vilket skapar en subtil och sofistikerad look.


För att ytterligare förbättra användarupplevelsen är Certina DS-1 försedd med en bekväm och slitstark rostfri stållänk eller läderrem, beroende på modell, som kan enkelt anpassas till bärarens handled. Den solida och pålitliga låsmekanismen säkerställer att klockan sitter säkert på plats under alla typer av aktiviteter och förhållanden. 


Sammantaget är Certina DS-1 en perfekt kombination av funktionalitet, design och kvalitet, vilket gör den till en oumbärlig tidmätare för alla som uppskattar traditionell schweizisk klocktillverkning och modern stil.


Avslutningsvis är det viktigt att nämna att Klockeriet.se är en auktoriserad återförsäljare av Certina, vilket innebär att du kan vara säker på att du köper en genuin och kvalitetskontrollerad Certina DS-1. Som auktoriserad återförsäljare garanterar Klockeriet.se äkthet, fullständig tillverkargaranti och enastående kundservice. Så om du är ute efter att investera i en Certina DS-1, vänd dig med förtroende till Klockeriet.se för att hitta det perfekta exemplaret som passar just din stil och behov