Tissot Seastar, en ikonisk dykklocka som kombinerar schweizisk precision och äventyrsanda

Tissot Seastar: En djupdykning i historien bakom denna ikoniska dykklocka


Tissot, det schweiziska klockmärket känt för sin höga kvalitet och tekniska innovation, har sedan 1853 skapat enastående armbandsur som har förvandlat klockindustrin. Bland deras mest populära modeller finns Tissot Seastar, en ikonisk dykklocka som har fångat uppmärksamheten hos klockentusiaster världen över. I denna omfattande artikel kommer vi att utforska Tissot Seastars fascinerande historia, dess tekniska egenskaper och dess många modeller, inklusive både mekaniska och quartzdrivna varianter.


Historien om Tissot Seastar: En resa från 1853 till idag


Tissot grundades i Le Locle, Schweiz, 1853 av Charles-Félicien Tissot och hans son Charles-Émile Tissot. Märket etablerade sig snabbt som en ledande aktör inom klockindustrin tack vare sin tekniska expertis och förmåga att producera högkvalitativa klockor till överkomliga priser. Tissot har alltid varit en pionjär inom klockdesign och -teknologi, och har genom åren skapat flera banbrytande modeller som har revolutionerat industrin.


Tissot Seastar, som först lanserades på 1950-talet, var ursprungligen designad som en pålitlig och snygg dykklocka för den breda massan. Från början kombinerade Seastar elegans och funktionalitet, med en robust konstruktion och imponerande vattentäthet. Genom åren har Tissot fortsatt att förbättra och förnya Seastar-serien, och idag omfattar den flera modeller och varianter som passar olika smaker och behov.

.

Bild på en tidig Tissot Seastar

Tekniska egenskaper hos Tissot Seastar: Prestanda under ytan


Tissot Seastar är inte bara känd för sin eleganta och tidlösa design, utan även för sina tekniska prestationer som gör den till en perfekt följeslagare för dykare och äventyrare. Beroende på modell och variant kan Tissot Seastar erbjuda följande imponerande tekniska egenskaper:

  1. Vattentäthet: Tissot Seastar är känd för sin imponerande vattentäthet, vilket gör den idealisk för dykning och vattensporter. Beroende på modell kan Seastar klara av vattentryck på upp till 300 meter (1 000 fot), vilket är mer än tillräckligt för rekreationella dykare och simmare.
  2. Safirglas: Många Tissot Seastar-modeller är utrustade med reptåligt safirglas som skyddar urtavlan från skador och slitage. Safirglas är känt för att vara mycket mer reptåligt än mineralglas och akryl, vilket gör det till ett utmärkt val för dykklockor som utsätts för tuffa förhållanden och påfrestningar under vattenytan.

  3. Boett och material: Tissot Seastar-klockorna har ofta boetter i rostfritt stål, vilket ger dem en robust och hållbar konstruktion som kan motstå korrosion och slitage. Dessutom kan vissa modeller även ha titanboetter, som är ännu lättare och starkare än rostfritt stål, vilket gör dem idealiska för långa dyk- och äventyrssessioner.

  4. Urverk: Tissot Seastar finns i både mekaniska och quartzdrivna varianter. Mekaniska modeller använder ETA Powermatic 80, som erbjuder utmärkt noggrannhet och pålitlighet. Quartzdrivna modeller, å andra sidan, använder ofta det precisa och pålitliga ETA F06.412-verket eller ETA G10.212, vilket ger utmärkt tidtagning och minimalt underhåll.

  5. Luminescerande detaljer: För att säkerställa optimal läsbarhet i dåliga ljusförhållanden och under vattenytan har många Tissot Seastar-modeller luminescerande tim- och minutvisare samt timmarkörer. Dessa självlysande detaljer gör det enkelt för dykare att avläsa tiden även i mörka och suddiga vatten.

  6. Extra funktioner: Beroende på modell kan Tissot Seastar erbjuda en rad extra funktioner som är användbara för dykare och äventyrare. Dessa kan inkludera en dykring för att mäta dyktid, en heliumventil för att klara av extrema dykningssituationer och en kronograf för att mäta tidsintervaller.


Tissot Seastar: En mångsidig kollektion av modeller och varianter


Tissot Seastar-serien har genom åren utvecklats för att omfatta en rad olika modeller och varianter som passar olika smaker och behov. Här är några av de mest populära och kända modellerna inom Tissot Seastar-familjen:


  1. Tissot Seastar 1000: Denna modell är en av de mest kända inom Seastar-serien och erbjuder en klassisk dykklockdesign med imponerande tekniska specifikationer. Den har en vattentäthet på 300 meter, en robust konstruktion i rostfritt stål och pålitliga schweiziska urverk.
  2. Tissot Seastar 2000 Professional: Denna mer avancerade modell är designad för professionella dykare och erbjuder ännu högre vattentäthet på 600 meter samt en heliumventil för att klara av extrema dykningssituationer.


  3. Tissot Seastar Quartz 1000 40mm: För de som föredrar en quartzdriven klocka finns denna moderna variant av Seastar. Den har samma tekniska specifikationer som sina mekaniska syskon, inklusive ett boett i rostfritt stål, safirkristall och en imponerande vattentäthet på 300 meter, men drivs av det pålitliga och noggranna ETA F06.412 quartzverk.


Nyheter: Tissot Seastar Quartz 1000 40mm – En Modern Klassiker


För klockentusiaster som föredrar en quartzdriven klocka, har Tissot lanserat den helt nya Tissot Seastar Quartz 1000 40mm. Denna moderna version av den klassiska Seastar-modellen behåller samma tekniska specifikationer som sina mekaniska syskon, inklusive ett boett i rostfritt stål, safirkristall och en imponerande vattentäthet på 300 meter. Men i stället för ett mekaniskt urverk, drivs denna modell av det pålitliga och noggranna ETA F06.412 quartzverk.


Tack vare det kvartsdrivna urverket kan Tissot Seastar Quartz 1000 40mm erbjuda en mer långvarig och exakt tidtagning än sina mekaniska motsvarigheter. Dessutom kräver quartzklockor mindre underhåll och har generellt sett färre problem över tid, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som söker en pålitlig och praktisk dykklocka.


Oavsett vilken Tissot Seastar-modell eller variant du väljer, kan du vara säker på att du får en klocka med imponerande prestanda, tekniska egenskaper och en tidlös design som kommer att göra dig stolt över att bära den både under och över vattenytan. Så dyk in i världen av Tissot Seastar och upptäck den perfekta följeslagaren för dina marina äventyr och mer.


Klockeriet.se är auktoriserade återförsäljare för Tissot. Hos oss kan du alltid vara säker på att du får en genuin Tissot-produkt och du får alltid 2-års garanti.