"Tissot PRX är en perfekt kombination av retrocharm och samtida kvalitet, vilket gör den till en favorit bland klockälskare världen över."

Tissot PRX har länge varit en favorit bland klockentusiaster världen över. Med sin kombination av tidlös design och modern teknik erbjuder Tissot PRX både 35mm och 40mm modeller, utrustade med antingen Quartz eller Powermatic 80-urverk. I den här artikeln kommer vi att utforska allt om dessa populära klockor, från varumärkets historia till de tekniska specifikationerna för varje modell.

Tissot's historia

Tissot grundades 1853 i Le Locle, Schweiz, av Charles-Félicien Tissot och hans son Charles-Émile. Företaget har sedan dess blivit en ledande tillverkare av schweiziska klockor och är känt för sina innovativa och högkvalitativa produkter. Tissot är idag en del av Swatch Group, världens största klocktillverkare och distributör.

Tissot har också varit pionjär inom flera tekniska innovationer, såsom den första massproducerade fickuret och den första plastklockan, Tissot IDEA 2001. Företaget har även en lång historia av samarbete med sportevenemang och varit officiell tidtagare för många stora evenemang, inklusive världsmästerskapet i ishockey, cykling och basket.

Tissot PRX - Design och Inspiration

Tissot PRX hämtar inspiration från 1970-talets sportklockor och har en distinkt retrokänsla med sin integrerade armbandsdesign och boettens slående linjer. Dess eleganta och tidlösa utseende gör den till ett perfekt val för alla tillfällen, från kontoret till fritidsaktiviteter. Förutom den integrerade armbandsdesignen och de slående linjerna på boetten, har Tissot PRX en rundad bezel som påminner om klockor från 70-talet. Dessutom är det slående hur mycket Tissot PRX liknar Tissot's Seastar-modell från samma tid, vilket visar hur varumärket håller fast vid sina rötter samtidigt som det anpassar sig till moderna trender och krav.

Tissot PRX 35mm och 40mm modeller

Tissot PRX finns i två storlekar: 35mm och 40mm. Båda modellerna har en rund boett i rostfritt stål och är vattentäta ner till 100 meter. De har också en räfflad krona och ett reptåligt safirglas för att skydda klockans urtavla. De olika storlekarna passar olika handleder och smaker. 35mm-modellerna är oftast mer populära bland personer med smalare handleder, medan 40mm-modellerna passar bättre för personer med större handleder.

Båda storlekarna är dock mycket mångsidiga och kan bäras av personer med olika stilar och preferenser.


Teknisk specifikation för Tissot PRX

  • Boettmaterial: Rostfritt stål
  • Boettstorlek: 35mm eller 40mm
  • Urverk: Quartz eller Powermatic 80
  • Vattentäthet: 100 meter
  • Glas: Safirglas
  • Armband: Integrerat rostfritt stållänk, gummiarmband eller läder.

Armbandet är mycket bekvämt och justerbart, med hjälp av en butterfly-lås med tryckknappar, vilket gör det enkelt att ta på och av klockan. Urtavlorna finns i flera färger och utföranden, inklusive blå, svart, silver och guld, med ljustavlor och matchande indexmarkörer för optimal läsbarhet.

Tissot PRX Quartz och Powermatic 80 urverk

Tissot PRX erbjuder två olika typer av urverk: Quartz och Powermatic 80. Quartz-modellerna är kända för sin precision och låga underhåll, medan Powermatic 80-modellerna erbjuder en imponerande kraftreserv på upp till 80 timmar. Båda urverken är tillverkade av ETA, en ledande schweizisk urverksproducent och en del av Swatch Group. Quartz-urverket drivs av ett batteri och kräver mindre underhåll jämfört med mekaniska klockor, vilket innebär att det ofta är ett mer praktiskt och ekonomiskt alternativ för många konsumenter. Å andra sidan är Powermatic 80-urverket ett automatiskt urverk som drivs av bärarens rörelser och erbjuder en mer traditionell och exklusiv klockupplevelse.

Sammanfattning

Tissot PRX är en omåttligt populär klockserie som kombinerar retrodesign med modern teknik. Med både 35mm och 40mm modeller, samt valmöjligheten mellan Quartz och Powermatic 80-urverk, finns det något för alla smaker och behov. Tack vare Tissot's långa historia av innovation och kvalitet, samt dess engagemang för att erbjuda prisvärda och högkvalitativa klockor, är Tissot PRX ett utmärkt val för både klockentusiaster och den som söker en pålitlig och elegant klocka för vardagsbruk.