Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante

Oris, den oberoende schweiziska klocktillverkaren, har länge varit känd för sina insatser inom miljöskydd och global bevarande. Genom att samarbeta med olika organisationer för att skydda marina ekosystem och rensa upp världens floder, har Oris visat sitt engagemang för en hållbar framtid. Nu tar de ett nytt steg i sin strävan att skapa förändring genom sitt samarbete med Cervo Volante, ett schweiziskt företag som producerar hållbara hjortläderprodukter.


Tillsammans har de skapat Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante, en klocka som kombinerar den klassiska Big Crown Pointer Date-designen med unika urtavlor och ett läderband från Cervo Volante. Denna nya kollektion med 38mm-modeller hyllar både Oris och Cervo Volantes engagemang för hållbarhet och kvalitet, samtidigt som den visar upp en rad sofistikerade designelement.


Det första som fångar uppmärksamheten är de unika urtavlorna, inspirerade av de alpina färgerna. Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante finns tillgänglig i tre färgalternativ: blå, grå och grön. Dessa urtavlor har en vacker gradienteffekt som förstärker klockans elegans och karaktär. De stora arabiska siffrorna och katedralstilens visare förstärker den retrokänsla som kännetecknar denna klockfamilj.


Hjortläderbandet från Cervo Volante är en annan viktig del i denna kollektion. Det ger inte bara en hållbar och miljövänlig touch, utan också en ojämn och robust textur som bidrar till klockans avslappnade look. Dessa band är tillverkade av hjortläder som är insamlade och bearbetade på ett miljövänligt sätt, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för den miljömedvetna konsumenten.


När det gäller kvalitet och precision, står Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante i linje med Oris tradition av att erbjuda exceptionellt välgjorda klockor. Den automatiska kaliber 754, baserad på Sellita SW-200, erbjuder en kraftreserv på 38 timmar och en frekvens på 28 800 vibrationer per timme. Dessutom är klockan utrustad med en domed safirglas med antireflexbehandling, vilket minimerar bländning och förbättrar läsbarheten.


Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante är inte bara en vacker och funktionell klocka, utan också en symbol för hållbarhet och miljöansvar. Genom att välja denna klocka stöder du både Oris och Cervo Volantes strävan att skapa en bättre och mer hållbar värld för framtida generationer.

Oris och Cervo Volante: En samverkan för hållbarhet och miljöengagemang

Oris och Cervo Volante är två företag som delar en gemensam vision om att skapa produkter av hög kvalitet samtidigt som de tar ansvar för miljön och bevarandet av naturresurser. Genom att samarbeta inom ramen för Oris "Change for the Better"-kampanj, har dessa två företag kombinerat sina resurser och expertis för att skapa en ny linje av hållbara och miljövänliga hjortläderklockarmband.


Oris, en schweizisk klocktillverkare med ett långvarigt engagemang för miljöbevarande och hållbarhet, har tidigare deltagit i projekt för att skydda korallrev, minska plastföroreningar i haven och stödja bevarandet av marina arter som blåvalar och delfiner. Deras samarbete med Cervo Volante är ytterligare ett steg i deras strävan att vara en förebild inom hållbarhet och miljövänlig produktion.


Cervo Volante, å andra sidan, är ett schweiziskt företag som grundades 2017 av Dr. Kadri Vunder Fontana och Dr. Conny Thiel-Egenter. Företaget är specialiserat på att producera högkvalitativa ekologiska skor, jackor, väskor och accessoarer från vilt hjortläder. Genom att använda sig av traditionella växtgarvningsmetoder skapar de några av de mest hållbara och miljövänliga läderprodukterna på marknaden idag.

I deras gemensamma projekt har Oris valt att använda Cervo Volantes hållbara hjortläder för att skapa unika och miljövänliga klockarmband till sina klassiska Big Crown Pointer Date-modeller. Dessa armband är inte bara hållbara och miljövänliga, utan de ger också klockorna en rustik och avslappnad estetik som passar både till vardags och vid mer formella tillfällen.


Båda företagen är starkt engagerade i att minimera sin påverkan på miljön och att arbeta tillsammans för att skapa en mer hållbar och ansvarsfull framtid för deras respektive branscher. Genom att samarbeta och utbyta kunskaper och resurser kan Oris och Cervo Volante fortsätta att driva förändring och innovation inom sina områden, samtidigt som de upprätthåller höga etiska och miljömässiga standarder.


Samarbetet mellan Oris och Cervo Volante representerar en perfekt symbios av två företags engagemang för hållbarhet, miljöskydd och ansvarsfull produktion. Tillsammans skapar de unika och högkvalitativa produkter som inte bara är vackra och funktionella, utan också bidrar till en mer hållbar och miljövänlig framtid.


Oris Big Crown Pointer Date har länge varit en klassiker bland klockentusiaster och älskare av tidlös design. Den nyaste versionen av denna ikoniska modell, Cervo Volante, tar konceptet ett steg längre och kombinerar hållbarhet med elegant estetik. I denna artikel utforskar vi historien, designen och miljövänliga aspekterna av denna unika klocka, som finns tillgänglig i tre fantastiska färger – turkos, grön och svart. Vi kommer även att undersöka hur den står sig mot konkurrenter och andra modeller från Oris samt titta på användarrecensioner och kritik.


Historien bakom Oris och Big Crown Pointer Date

Oris grundades 1904 i Hölstein, Schweiz, av Paul Cattin och Georges Christian, och har sedan dess varit en ledande aktör inom klockindustrin. Big Crown Pointer Date lanserades ursprungligen 1938 och har sedan dess blivit en av de mest populära och igenkännliga modellerna från Oris. Klockans signaturfunktion, datumpekaren, har varit en del av designen i över åtta decennier och fortsätter att fascinera klockentusiaster världen över. Oris har genom åren fortsatt att förbättra och förnya sina modeller, och Big Crown Pointer Date är inget undantag, med sina uppdaterade material och tekniska innovationer.

Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante: En hyllning till de schweiziska Alperna

Oris Big Crown Pointer Date Cervo Volante är en del av Oris Change for the Better-kampanj och kombinerar klassiska Big Crown Pointer Date-designelement med nya, unika funktioner. Den nya 38mm-modellen är perfekt för dem som tycker att 36mm är för litet och 40mm för stort. Denna storlek är en idealisk balans mellan de två och erbjuder en bekväm och stilfull passform.


Klockans rostfria stålboett följer den traditionella Big Crown Pointer Date-profilen men har en mer kompakt och vintage-inspirerad 38mm-diameter. Boetten behåller de välkända inslagen som de kraftigt avsmalnande bandhornen, den enkla borstade huvudboetten och den karakteristiska rundade, flätade bezelringen. Den sammetslena ytbehandlingen av boetten ger en mångsidig och elegant känsla, vilket gör klockan lämplig för både vardagligt bruk och mer formella tillfällen.


Sammanfattningsvis visar samarbetet mellan Oris och Cervo Volante hur företag kan arbeta tillsammans för att skapa produkter som kombinerar både kvalitet och hållbarhet. Deras gemensamma projekt med hjortläderklockarmband är en tydlig illustration av hur man kan förena traditionell hantverksskicklighet och modern miljömedvetenhet.


Oris klockor, kända för sin imponerande finish, precision och höga kvalitet, får en ytterligare dimension av ansvarstagande genom att använda dessa miljövänliga hjortläderarmband. Genom att välja en Oris klocka med Cervo Volante-armband investerar man i en tidlös och elegant klocka som också stöder hållbara initiativ och bidrar till att skydda våra ekosystem.


Det här samarbetet är ett utmärkt exempel på hur företag kan engagera sig i miljöfrågor, och förändra konsumenternas syn på hur produkter kan vara både stiliga och ansvarsfulla. Att bära en Oris klocka med Cervo Volante-armband är att bära en bit av hantverkstradition och samtidigt stödja en bättre och mer hållbar framtid för vår planet.